Mirzadeh – Desired Mythic Pride

Kirjoittanut Vilma Ala-Koukkari - 28.5.2014

Alajärveläinen Mirzadeh on itselleni tuttu jo demoajoilta, ja bändin ensimmäinen levy löytyy ihan hyllystäkin. Bändin debyytiltä löytyvä ”Verenkantajat” kuuluu omiin suosikkeihini dark metallin puolelta. Kalevan mytologiaa teemanaan käyttävä bändi on nyt kolmannen julkaisun äärellä, ja edellisestä levystä onkin kulunut jo reippaat kahdeksan vuotta. Miten iskee bändin uutukainen ”Desired Mythic Pride” -levy?

Ainakin ulkoisesti uusi levy on sangen hieno ja laadukkaan näköinen tekele. ”Desired Mythic Pride” kellottaa soittimeen hiukan vajaat 45 minuuttia, ja se sisältää yksitoista kappaletta. Meno on syntikkavoittoista melodista metallia, jossa on kaikuja myös black metallin puolelta. Vaikka vokaalit hoidetaan pääosin räkäisemmällä ulosannilla, on bändin soitanta hyvin kevyttä. Pääosissa ovat syntikat, jotka luovat kuviot ja määräävät biisien suunnat. Kitarat ovat hyvin taustalla, mutta ovat kuin ahdistettuna nurkkaan. Muutama soolo on toki päästetty nauhalle, mutta muuten kappaleita dominoivat muut soittimet.

Mirzadehin uutta levyä vaivaa ikävä tunteettomuus. Bändi toki kertoo hakevansa vaikutteensa Pyhävuoren maisemista, mutta ei se kuulu missään soitannassa. Vokalistin tasapaksu raakkuminen ja taustalla vaimeasti soivat kitarat luovat jotenkin niin armottoman tylsän tunnelman, että levystä ei jää oikein mitään käteen. Tai no, oikeastaan ainoa asia mikä biiseistä jää mieleen, on Korpiklaanin tuotannolta kuulostava ”Ukon Vakka” –biisi ja sen veikeä syntikkakuvio. Tarkemmin ajateltuna osasta kappaleista jäi todellakin mieleen vain pääsyntikkakuvio, eikä mikään muu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Harmittavan heikko on Mirzadehin uutukainen. Se on kuin musta aukko, joka imee kaiken itseensä niin, että yleensä mahtavasti vetävä Tommi Salmelakin on saatu kuulostamaan väsyneeltä.

4/10

Kappalelista:
01. Secrets
02. The Forger of Celestial Sphere
03. Aino
04. Ukon Vakka
05. Rain of Blood
06. Demented Visions of Madness
07. Myrkkymieli
08. Lost
09. The Plains of Time
10 . Rise with Northern Witchcraft

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

https://www.facebook.com/mirzadehband

Kirjoittanut: Janne Partanen