Miss May I:n Levi Benton: ”Euroopassa on tietyllä tavalla helpompi soittaa, koska ei tarvitse selitellä mitään”

Yhdysvaltalainen metalcore-yhtye julkaisee kuudennen studioalbuminsa “Shadows Inside” 2. kesäkuuta SharpTone Recordsin kautta. Haastattelimme yhtyeen laulajaa Levi Bentonia, joka kertoi meille muun muassa häneen ja yhtyeen musiikkiin vaikuttaneista bändeistä sekä tulevan albumin teemasta ja tekoprosessista.

Millainen kulunut vuosi on ollut sinulle ja bändillesi?

Levi: Mahtava. On ollut kiva palata bändin pariin, kun edellisen albumin julkaisusta on kuitenkin kaksi vuotta aikaa.

Teiltä on tosiaan tulossa uusi albumi SharpTone Recordsin kautta. Oliko teillä alun perinkin suunnitelmissa julkaista albumi tämän yhtiön kautta, nyt kun olette olleet enemmän esillä Euroopassa?

Levi: Kyllä, se oli yksi pääsyistä. Halusimme julkaista levyn kansainvälisesti.

Millainen Eurooppa on mielestäsi Yhdysvaltoihin verrattuna?

Levi: Euroopassa on tietyllä tavalla helpompi soittaa, koska ei tarvitse selitellä mitään. Euroopassa on enemmän metallikansaa ja siten tavallaan tuntuu, kuin olisi kotonaan.

Olet yhtyeen huutolaulaja. Millainen on metallimusiikkitaustasi? Mikä sai sinut kiinnostumaan genrestä?

Levi: Aloitimme coveroimalla bändejä, kuten Underoathia. Esimerkiksi As I Lay Dying, Killswitch Engage ja In Flames ovat olleet tärkeitä vaikuttajia, minkä voi kuulla musiikistamme.

Oletko tyyppi, joka seuraa aktiivisesti, mitä metallimusiikin maailmassa tapahtuu? Löydätkö jatkuvasti uusia bändejä?

Levi: Kyllä. Yritän pysyä kärryillä siitä, mitä metalliskenessä tapahtuu.

Ovatko mainitsemasi bändit, kuten As I Lay Dying ja Underoath, vaikuttaneet sinuun laulajana? Oletko ottanut tunteja vai oletko itseoppinut huutaja?

Levi: Kyllä. Kun aikoinaan coveroimme bändejä, halusin jossain vaiheessa kokeilla huutolaulua. Alussa olin ihan surkea, mutta harjoittelun myötä taitoni paranivat. Olen myös ottanut oppitunteja Melissa Crossilta. Yritän pitää ääneni ja itseni kunnossa.

Kuudes studioalbuminne “Shadows Inside” julkaistaan 2. kesäkuuta. Kuvailisitko, millainen levyn tekoprosessi oli tällä kertaa?

Levi: Tällä kertaa se oli todella erilainen aikaisempiin verrattuna. Saimme paljon aikaa ja tilaa. Emme ole olleet studiossa hetkeen. Vietimme siellä neljä kuukautta, käytimme paljon aikaan kirjoittamiseen ja harjoittelimme paljon. Erikoista oli myös se, että meillä oli kaksi tuottajaa. Levy kuulostaa erilaisemmalta kuin aikaisemmat, mutta se on minusta mahtavaa. Oli hyvä, ettei tarvinnut kiirehtiä, mutta emme toisaalta ylitehneet kappaleita.

Mistä albumin nimi “Shadows Inside” tulee?

Levi: Koko albumi käsittelee muutoksia, joita ihmiset käyvät läpi elämänsä aikana. Kaikilla on menneisyys takanaan, ja se on kuin sisäinen varjosi, kaikki mikä on takanasi – oli se sitten hyvää tai huonoa. Se on hieman henkilökohtaisempi.

Kyseessä on tosiaan tähän mennessä kuudes studioalbuminne. Oliko teillä jo uranne alkuaikoina visio soundistanne ja tuntuuko, että olette nyt löytäneet oman soundinne?

Levi: Kyllä. Tuntuu, että tämä on todella ensimmäinen albumimme, jolla olemme oikeasti löytäneet oman soundimme. Halusimme siirtyä uudelle tasolle ja olla enemmän kuin vain metalcore-bändi. Lisäksi halusimme, että kappaleet tulevat kuulostamaan mahtavilta myös livenä.

Oletko seurannut esimerkiksi Parkway Driven uraa ja kuunnellut sen viimeisimmän albumin? Oliko teilläkin samantyylinen näkemys siitä, että haluatte nostaa myös live-esiintymisen seuraavalle tasolle?

Levi: Meillä oli samanlainen visio. Emme halunneet nousta uudelle tasolle vain musiikillisesti vaan myös fyysisesti.

Bändinne mielletään usein metalcore-yhtyeeksi. Jotkut sanovat, että kyseinen genre on kuollut tai tiensä päässä. Mitä mieltä olet tästä? Pidätkö itse yhtyettänne metalcore-bändinä vai mieluummin yleisesti metallibändinä.

Levi: Sanon, että antaa palaa vaan. Me pysymme siinä, mitä haluamme ja mihin uskomme. Se on tärkeintä. Pidän meitä mieluummin metallibändinä.

Luin eräältä sivustolta artikkelin, jossa uutta “Lost in the Grey” -singleä verrattiin erääseen Decapitatedin biisiin, jota olisitte kopioineet sivuston mukaan. Mitä itse ajattelit, kun luit aiheesta?

Levi: En välitä moisista. En ollut kuullut kyseistä bändistä aikaisemmin, mutta olisi siistiä kuulla, miltä heidän biisinsä kuulostaa. Tuollaista sattuu välillä.

Jos ajattelee laajemmin tuollaisia tilanteita, onko sinusta nykyään edes mahdollista tehdä musiikkia, jota ei ole niin sanotusti jo tehty aikaisemmin?

Levi: Mielestäni kaikki on mahdollista. On vain ajateltava laatikon ulkopuolella.

Lopuksi kysyisin tulevaisuudensuunnitelmistanne. Mitä teillä on mielessä, kun kyse on klubikeikoista Euroopassa? Tulemmeko näkemään teidät ehkä ensimmäistä kertaa Suomessakin?

Levi: Palaamme Eurooppaan elokuussa ja toivottavasti myös ensi vuoden alussa. Meillä on suunnitelmia, jotka pysyvät vielä salassa.

Kiitos paljon haastattelusta! Mitä terveisiä haluat lähettää suomalaisille faneillenne, jotka lukevat haastattelun?

Levi: Tsekatkaa uusi albuminne ja pysykää perässämme. Stay metal!

Haastattelu: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua