Mitä yhteistä on Slipknotin ja Bruce Springsteenin kanssa soittamisella? Jay Weinberg vastaa polttavaan kysymykseen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.2.2023

Tällä hetkellä metallisuosikki Slipknotin rumpalina toimiva taituri Jay Weinberg on aikaisemmin soittanut legendaarisen artisti Bruce Springsteenin kanssa. Weinberg tuurasi hetken isäänsä, joka on pitkäaikainen Bruce Springsteenin E Street Bandin rumpali.

Moni varmasti saattaakin miettiä, että minkälaista on soittaa Pomon kaltaisen legendan kanssa verrattuna energiseen maskimetalliryhmä Slipknotiin. Weinbergilta kysyttiin asiasta tuoreessa Barstool Backstage podcastin haastattelussa.

”Molemmat ovat hyvin erilaisia kokemuksia. Brucen kanssa kaikki lavalla on kuin v-muodostelma, jonka kärki on Bruce, joten kaikki on kiinni hänessä. Hänen fysikaalisuutensa on uskomatonta, joka tavallaan toimii kuin kapellimestarilla, kuin rock ’n’ rollin kapellimestarilla. Hän saattoi huutaa soitettavaksi kappaleita, joita en ollut koskaan kuullutkaan ennen, ja minun täytyi vain seurata hänen fyysisyyttään ja tapaa, jolla hän tavallaan ohjasi kaikkia lavalla kappaleen läpi. Neljä minuuttia myöhemmin ajattelet: Voi hitto, olen juuri improvisoinut kappaleen, josta en ole koskaan kuullutkaan, noin 60 000 ihmisen edessä. Se oli suuri oppikoulu”, Weinberg kuvailee.

”Brucen jutut rinnastan usein v-muodostelmaan, mutta Slipknotin kanssa se on kuin yhdeksän hengen täysi rynnäkkö, jossa kaikki ovat koko ajan täysillä mukana. Bändissä on ehdottomasti hullua energiaa, ja monet rinnastavat sen lentokoneesta hyppäämiseen, ja keikkojen alussa se tuntuukin siltä. Musiikki on tyylillisesti erilaista, mutta minusta se tulee samasta paikasta… Molemmat ovat erittäin intensiivisiä tilanteita, jotka vaativat kaikilta lavalla olevilta 100 prosenttia. Se on siis molempien projektien yhteinen piirre. Ja kun lähestyt kaikkea sataprosenttisella omistautumisella, Brucen kanssa soittaminen on yhtä vaikeaa kuin Slipknotin kanssa… En ole koskaan nähnyt niin jyrkkää eroa näiden kahden välillä.”