Miten Marty Friedman päätyi jälleen nousemaan Megadethin kanssa lavalle? Kitaristi paljastaa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 17.2.2023

Yhdysvaltalainen thrash metal -legenda Megadeth ilmoitti hiljattain aikovansa striimata faneilleen Tokiossa Japanissa 27. päivä helmikuuta soitettavan Nippon Budokanin keikan. Keikalla lavalle nousee bändin kanssa kitarataituri Marty Friedman, joka esiintyi yhtyeen kanssa viimeksi 23 vuotta sitten.

Mistä päätös esiintyä bändin kanssa jälleen syntyi? Friedman kertoo tuoreessa My 3 Questions To -videosarjan haastattelussa.

”Niin yksinkertaista kuin mikään lähestymistapa voi olla. Dave sanoi: ’Soitamme Japanissa helmikuussa. Haluatko tulla soittamaan?’ Ja minä sanoin: ’Toki.’ Ja siinä se oikeastaan olikin. Tarkoitan, että se on todella jotain niin yksinkertaista. Toivon, että minulla olisi yksityiskohtaisempi vastaus, mutta siinä kaikki”, Friedman kertoo.

Lisäksi haastattelussa Friedmanilta kysyttiin, onko hänellä suosikkilevyä bändin tuotannosta ajalta, jolloin hän soitti yhtyeessä.

”Jos olisit kysynyt minulta silloin, kun olin Megadethissa, olisin ehdottomasti vastannut, että mitä tahansa albumia työstimme tuolloin, koska voin kertoa sinulle sataprosenttisella varmuudella, että kaikki mitä teimme silloin, kun olin bändissä, pyrittiin tekemään niin hyvin kuin mahdollista. Ja kun se oli valmis ja me kaikki ajattelimme, että se oli valmis, päästimme sen menemään ja tiesimme, että se oli paras albumi, jonka pystyimme tekemään, ja että se todella edusti meitä tuona aikana. Nyt, kun katson taaksepäin kaikkia näitä vuosia, en ole kuullut kaikkea niin yksityiskohtaisesti kuin olen kuunnellut sitä bändissä ollessani, mutta sanoisin luultavasti, että suosikkilevyni on jossain ’Rust In Peacen’ ja ”Countdown [To Extinction]’ välillä. Mutta suosikkijaksoni bändissä oli luultavasti ’Youthanasia’ ja ’Cryptic Writings.”’

Japanin keikan striimaukseen oikeuttavan lipun voit hommata täältä.

Luetuimmat

Uusimmat