Miten Slipknot on onnistunut pysymään kasassa jo lähes 30 vuotta? – Corey Taylor paljastaa: ”Me kaikki luotamme toisiimme”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 31.5.2023

Metallijätti Slipknot perustettiin vuonna 1995, ja yhtye on noussut lähes kolmessakymmenessä vuodessa yhdeksi metallimaailman suurimmista bändeistä. Yhtye kiertää aktiivisesti ympäri maailmaa julkaisten albumeita, jotka nousevat levylistojen kärkeen.

Mutta mikä voi olla bändin pitkän iän salaisuutena? Tuoreessa Battleline -podcastin haastattelussa yhtyeen keulakuva Corey Taylor paljastaa oman näkemyksensä yhtyeen pitkän uran kestävyydestä.

”Ajattelen sitä paljon, koska on on todellakin aikoja, jolloin emme tule toimeen keskenämme, mutta on myös aikoja, jolloin antaisimme henkemme toistemme puolesta. Mutta luulen, että se on vain osa ihmisluontoa. Kukaan ei tule aina toimeen keskenään. Tulee aikoja, jolloin jotain sanotaan ja joku ärsyttää jotakuta. Niin kauan kuin sen tietää ja on tietoinen siitä, miten sen voi korjata ja tietää, että se tunne on vain väliaikainen, ei pysyvä… Tarkoitan, että sen täytyy olla ’haista vittu’ -hetki, jotta asiat menisivät päin helvettiä”, Taylor kertoo ja jatkaa:

”Me olemme aina sallineet itsemme irrottautua toisistamme. Se on yksi syy siihen, miksi teen niin monia eri projekteja, ja uskon, että se on antanut meille mahdollisuuden tavallaan palata toistemme luokse uudelleen vuosien varrella. Jotkut meistä eivät välttämättä aloittaneet ystävinä, mutta olemme vuosien varrella oppineet rakastamaan toisiamme veljinä. Ja tietenkin olemme kokeneet korkeimmat ja matalimmat hetket. Ja kun olemme tunteneet yhteyden katkeamista, se on sata prosenttisesti tehnyt meistä vahvempia sen sijaan, että se olisi hajottanut meitä. Jos olisit kertonut minulle tuon 20 vuotta sitten, olisin nauranut. Ihan vain siksi, että tiedän, miten kammottava tämä leiri osaa olla.”

Taylor reflektoi myös omaa johtajan rooliaan bändissä ja ryhmähengen luomisessa:

”En ole aina paras ystävä, en ole aina paras bändin jäsen, bändikaveri, en ole aina paras johtaja. Mutta joskus parhaat johtajat tiedostavat sen. Parhaana johtajana olemiseen kuuluu myös se, että ymmärtää, ettei sinulla aina ole paras idea, ja sitten delegoit ja jaat vastuuta. Ne joukkueet, jotka voittavat, osaavat antaa pallon vahvimman henkilön käsiin ja varmistaa, että tämä henkilö saa työnsä tehtyä juuri sillä hetkellä. Minulle se tarkoittaa sitä, että joskus minun ei tarvitse huolehtia siitä, että minulla on kaikki vastaukset. Voin antaa tiimini auttaa minua. Ja kunhan olen paikalla varmistamassa, että kaikki menee oikein, niin siitä on kyse. Ehkä se on se salaisuus. Me kaikki luotamme toisiimme, kun on kyse siitä, mitä teemme bändissä, ja he kaikki luottavat minuun, kun on kyse siitä, mitä teen lavalla. Sen takia, kun teemme keikkoja, voin johtaa sitä niin, että he luottavat siihen, että keikka jatkuu.”

Luetuimmat

Uusimmat