Red Hot Chili Peppers

Mitkä ovatkaan Red Hot Chili Peppers -basistin suosikki- ja inhokkilevyt bändin tuotannosta? – Flea paljastaa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.7.2023

Vaihtoehtorock-suosikki Red Hot Chili Peppersin uralle on mahtunut monia levyjä, hittikappaleita ja vähemmälle huomiolle jääneitä helmiä.

Mutta mitkä mahtavatkaan olla basisti Flean suosikit ja inhokit yhtyeen laajasta tuotannosta? Basisti paljastaa vastauksen tuoreessa Los Angeles Timesin haastattelussa.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Flea paljastaa suhtautuvansa erityisesti bändin vuoden 1984 eponyymiin debyyttialbumiin kriittisesti.

”Kadun aina tapaa, jolla teimme ensimmäisen [levyn]. Mielestäni kappaleet ovat todella hyviä. Bändimme oli liekeissä. Mutta [rumpali] Jack [Irons] ja [kitaristi] Hillel [Slovak] lopettivat, ja palkkasimme nämä kaksi muuta kaveria: Jack Shermanin ja Cliff Martinezin. Molemmat olivat loistavia muusikoita, mutta yhteys ei vain ollut yhtä syvällinen kuin niiden kanssa, joiden kanssa aloitimme. Olen usein halunnut palata takaisin ja äänittää sen albumin uudelleen, mutta en ole koskaan saanut ketään suostuteltua siihen”, Flea kertoo.

Suosikkialbumia kysyttäessä Flea vastasi seuraavaa:

”Sanoisin ’Blood Sugar Sex Magik’, mutta siellä on pari kappaletta, joiden ei olisi pitänyt päästä levylle näin jälkikäteen ajateltuna. ’The Greeting Song’ ei ollut tarpeeksi hyvä. ”Californication” on aika hyvä levy alusta loppuun. Näin Adelen vähän aikaa sitten ja hän sanoi, että se on hänen kaikkien aikojen suosikkilevynsä. Se merkitsi minulle paljon, koska olen suuri Adele-fani.”

Luetuimmat

Uusimmat