MMD – Words of Dead God

Helsingissä majaansa pitävä yhdistää musiikissaan black metallia ja death metallia. Vuonna 2008 pystyyn laitettu yhtye lähestyy arvostelijaa uusimmalla omakustanteella, joka kantaa nimeä ”Words Of Dead God”. Neljä biisiä sisältävä levy on nauhoitettu D-Studiolla, jonka tuotanto on aina ollut ammattimaista. Komean kannen takaa paljastuukin varsin mielenkiintoinen tuttavuus.

MMD luottaa tuotannossaan perinteisen melodisen black metallin ilosanomaan, josta esimerkiksi Thyrane tuli tutuksi. Lauluosuudet hoidetaan mallikkaasti rääkymällä ja niitä tehostetaan matalilla murinoilla. Syntikkakuviot on sopivan eeppiset korostuen kohdissa, joissa ei ole laulua. Rumputyöskentelyssä ollaan yritetty pysyä poissa genrelle ominaisista paahdoista, ja tämä toimiikin demolla varsin hyvin. Eniten moittimista demolla löytyy kitarasooloista, jotka menevät liian päällekkäin syntikoiden kanssa luoden tunteen, että biisin äänenvoimakkuus nousee. Kitaroiden runttaus on muuten toimivaa läpi levyn.

Levyn parasta antia on kaksi viimeistä biisiä. ”Rage in Blood” on puhtain black metal biisi levyllä, vaikkakin lauluosuudet ovat enimmäkseen matalaa korinaa. Neljä minuuttia kestävä kappale on vain pirun toimiva ja soittimet ovat parhainten tasapainossa. Väliosissa tuleva kitaran sahaus yhdistettynä eeppisiin syntikoihin luo kappaleelle todella synkän ja kylmän tunnelman. Viimeisenä biisinä tuleva levyn nimikkoraita kuuluu myös omiin suosikkeihini. Taas kerran syntikkaosuudet toimivat loistavasti ja kertosäkeen trancenkatkuiset soundit sopivat yllättävän hyvin biisiin. Paperilla en olisi asiaa uskonut, mutta kuunnellessa se on myönnettävä, että kappale kuulostaa Dimmu Borgirin ”Puritanical Euphoric Misanthropia” levyn materiaalilta ja tämä jos jokin miellyttää tätä black metal fania.

MMD ”Words of Dead God” on asiansa osaavaa melodista black metallia. Bändi kulkee tuttua polkua, mutta uskaltaa välillä hakea uutta lähestymistapaa. Levyn kaksi ensimmäistä biisiä ovat hiukan tasapaksuja, kun taas loput kaksi toimivat kuin höyryjuna. Potentiaalia yhtyeellä on paljon ja uskon, että jätkistä kuullaan vielä tulevaisuudessa. Kaikki biisit samalle laatutasolle ja täyspitkän julkaisuun. Pieni miinus yhtyeelle tulee levyn kansista, joiden punasävyiset kirjoitukset ovat turhan sekavia luettavaksi. Suosittelen tutustumaan yhtyeeseen, jos pidät bändeistä kuten Thyrane tai Darkwoods My Betrothed tai melodisemmasta black metallista yleensä.

6/10

Kappalelista:

1 With Cold Lips I Kiss The Fallen One
2. Purulent Web OF Deception
3. Rage in Blood
4. Words of Dead God


www.myspace.com/mmdofficial

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: