Modern Day Citizeniltä uusi albumi elokuussa

Suomen Turusta ponnistavan Modern Day Citizenin kokoonpano vakiintui nykyiseen muotoonsa 2009, jonka jälkeen yhtye on nopeaan tahtiin kehittynyt vakuuttavaksi rock-orkesteriksi tasaisen keikkailun ja biisinkirjoituksen myötä.

Bändin musiikkityyliä voisi kuvailla raskaamman luokan rockiksi alternativemetallivaikutteilla. Vaikutteita voi löytää aina 90-luvun flanellisesta grungesta maalailevamman tunnelmametallin kautta nykypäivän stadion-alternativeen.

Yhtyeen ensimmäinen demo-EP, ”I” nauhoitettiin 2010 ja levyn aloitusraita ”Marrow” sai soittoa niin YLEX:n, kuin Radio Rockinkin aalloilla ja YLEX:n X-Ryhmän Toni Laaksonen valitsi Modern Day Citizenin vuoden kellaribändiksi 2010. MDC loisti myös saman vuoden Radio Rock Starba-bändikisassa, jossa bändi raivasi tiensä aina finaaliin asti viiden parhaan joukkoon noin 800:sta osallistujasta.

Uunituore, huhtikuun 2012 aikana kypsytelty täyspitkä albumi ”From The Shell” maalailee edeltäjiään suuremmalla siveltimellä tummia sävyjä turkulaiseen rock-kulttuuriin. Albumi ilmentää iloja, suruja, aggressioita ja hämmennystä, sekä lopulta myös toivoa. MDC potkii munille tarvittaessa tehokkaasti ja tarttuvasti, ja kolikon toiselta puolelta löytyy lähes progressiivisen katarttista tunnelmointia. Tämän paketin sulauttaa yhteen Mikko Rannikon katu-uskottava ja poikkeuksetta kehuja kerännyt laulu.

Albumin kappalelista:
01. Marrow
02. Timebender
03. Wither
04. Everflowing
05. Ignorance
06. Teethmarks
07. Dive
08. Play Dead
09.
10. Forced To Believe
11. Wiinasuckat

Voit kuunnella albumin kokonaisuudessaan täällä.

Kommentoi julkaisua