Modernia metallia esittävä kotimainen Split Iris julkaisi uuden kappaleensa ”Fog”

Kuva: Tiia Rantanen

Modernia metallia erilaisin vivahtein tarjoava kotimainen on julkaissut tänään uuden singlensä nimeltään ”Fog”.

”Kyseisellä kappaleella on taustalla itseasiassa hyvin perustavanlaatuisen tärkeä asema Split Iriksen synnyssä, sillä se sattuu olemaan ensimmäisenä yhtyeelle syntynyt kappale, joka samalla myös käynnisti tulevan debyytti-EP:n sävellysprosessin noin tasan vuosi sitten maaliskuussa. Kappaleelle näyttäytyi muodostuvan heti ensimmäisistä ideoista alkaen selkeä suunta, joka sytytti kipinän täysin uuden projektin aloittamiselle. Ajankohta sattuu osumaan juuri valloilla olevan pandemian alun leviämisvaiheeseen”, yhtye kuvailee kappaletta.”

Kyseinen kappale on uusi näyte samannimiseltä lyhytsoitolta, joka julkaistaan vuoden 2021 aikana. EP:n kappaleet ovat äänitetty Keravan ShedStudiosissa, ja tuottajana, äänittäjänä sekä miksaajana toimii Juhis Kauppinen. Kappaleen on masteroinut Finnvoxin Daniel Hagström.

Yhtye on aikaisemmin julkaissut singlet ”Hollow” sekä ”Closing Gates”. Bändi perustettiin vuonna 2020 Raumalla. Yhtye kertoo ammentavansa inspiraatiota ja energiaa jokaisen yhtyeen jäsenen henkilökohtaisesta elämästä, sekä heidän intohimostaan mm. musiikkia, kirjallisuutta sekä luontoa kohtaan. Nämä seikat välittyvät erittäin raakoina ja voimakkaina sovituksina sekä sanoituksina, mistä yhtye on hyvin ylpeä. Tämä raaka ja voimakas ydin on pohjana kaikelle musiikille, jota bändi luo.

Kommentoi julkaisua