Modernia progressiivista rockia taidokkaalla toteutuksella – arviossa Minutianin uusin pitkäsoitto, ”Magical Thinking”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 23.7.2021

Progressiivista rockia soittava Minutian julkaisi tänä keväänä kahdeksan kappaletta sisältävän pitkäsoiton, jolla liikutaan ilmavassa ja harmonisessa äänimaisemassa. Yhtyeen lauluosuuksista vastaavat Mikko Heino ja kitaristi Pekka Loponen, joista ensimmäisen ääni on voinut tulla tutuksi persoonallisen Rylos-yhtyeen kautta. Minutianin konsepti ei ole yhtä erikoinen kuin Ryloksella, mutta yhtyeen soundi on mieleenpainuva ja ennen kaikkea tasokkaan kuuloinen.

Heinon ja Loposen lisäksi Minutianissa vaikuttavat kitaristi Jesper Johnson, basisti Jouni Mikkola sekä perkussioista ja kosketinsoittimesta vastaava Antti Ruokola, joka myös vastaa yhtyeen musiikista. Viiden muusikon voimin ”Magical Thinking” -pitkäsoitosta on luotu 45-minuuttinen elämys, jonka aikana kuuntelijaa hemmotellaan niin perinteisellä rock-revittelyllä, kuin ilmavalla tulkinnalla. ”Suspicious Smiles” pursuaa herkullista groovia ja ”Doublespeak” on muotoutunut pitkäsoiton intensiivisimmäksi progerock-tulkinnaksi. Vastaavasti ”Supersymmetry” ilahduttaa monikerroksisella soundillaan, kun nimikkokappale pölläyttää esiin psykedeelisiä elementtejä.

Minutian ei ole käyttänyt samaa muottia kahdesti albumillaan, minkä seurauksena kappaleet ovat keskenään erilaisia. Ne ovat kuitenkin samasta puusta veistettyjä, sillä niitä kaikkia yhdistää harmonisuus, sekä kyky pidätellä kuulijaa jännityksessä. Soundinsa puolesta ”Magical Thinking” edustaa modernia progressiivista rockia, josta on löydettävissä samanlaista hengenheimolaisuutta Hakenin ja Von Hertzen Brothersin suuntiin. Kaikkinensa Minutianin ”Magical Thinking” on miellyttävä kokonaisuus, johon progressiivisen rockin ystävien kannattaa tutustua.

8½/10

Kappalelista:

  1. Alien Reflection
  2. Suspicious Smiles
  3. Doublespeak
  4. Supersymmetry
  5. Magical Thinking
  6. Vacant Eyes
  7. Scarefire
  8. The Grand Scheme

Minutian Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat