Kuva: Petri Anttila Photography

Modernin folk metalin uusi tuleminen on täällä: Valkeat julkaisee ensisinglen ”Tribe” tulevalta levyltään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 3.6.2023

Kotimainen Valkeat julkaisi debyyttilevynsä vuonna 2017 ja ilmoittaa nyt sen seuraajasta: yhtye on kiinnitetty saksalaiselle Reaper Entertainmentille, ja bändin toinen levy ”Fireborn” ilmestyy sen kautta 18. elokuuta. Valkeat soittaa myös virallisen levynjulkaisukeikkansa tämän vuoden Summer Breeze Open Airissa Saksassa.

Suomalaista mystiikkaa musiikissaan henkivä Valkeat julkaisee tulevalta levyltä nyt ensimmäisen singlen ”Tribe”, jonka myötä yhtyeen laulukieli on vaihtunut englantiin.

Bändi kommentoi:

””Triben” myötä esittelemme uutta sinfonisen metallin soundiamme, jota kuullaan tulevalla levyllä. Modernin metallin elementtejä on yhä läsnä, mutta materiaali on paljon entistä isompaa ja eeppisempää – ja lisäksi laulamme nyt myös ensimmäistä kertaa englanniksi.”

”Tuntuu uskomattomalta, että kaiken tekemämme työn jälkeen tämä video on lopultakin ulkona! Sitä kuvattiin kuuden kuukauden aikana ympäri Suomea kaikkialla Lapista Helsinkiin ja panostimme kaikkemme tähän taideteokseen. Videon inspiraationlähteinä toimivat lähinnä Taru sormusten herrasta sekä Viikingit-sarja, ja halusimme tehdä tästä eeppisen mestariteoksen, joka yhdistelee suomalaista mytologiaa, shamaaneja, hirviöitä ja taikaa. Toivottavasti pidätte siitä!”

Levyn ennakkotilaukset ovat nyt käynnistyneet osoitteessa www.reapermusic.de.

”Fireborn”-levyn kappalelistaus:


1 My Crown
2 Tribe
3 Swan Song (Lemminkäinen)
4 Ukko
5 Moraš
6 Fireborn
7 Karjalan Kunnailla
8 Summer Nights
9 Iku
10 Tule Kokko
11 Thunderbird
12 Vana
13 Kuolematon
14 Land of Falling Leaves – Song up the Skies

Vaurautta tuoneen Kalevalan Sammon mukaan nimetty Fireborn taottiin pääosin Sonic Pump Studiosilla Helsingissä.

Luetuimmat

Uusimmat