Modernin progerockin uranuurtaja Riverside julkaisi singlen ensi viikolla kuultavalta ”ID. Entity” -albumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 12.1.2023

Puolalainen Riverside valmistautuu seuraavan studioalbuminsa julkaisuun lohkaisemalla albumilta singlen ”Friend or Foe”, joka saa seurakseen Thomas Hicksin ohjaaman ja animoiman musiikkivideon. Ensi viikon perjantaina julkaistavan ”ID. Entity” -albumin avausraita on yhtyeen laulaja-basisti Mariusz Dudan mukaan yksi albumin rohkeimmista ja mielenkiintoisimmista kappaleista:

”Yksi kappaleen vahvimmista puolista on sen sanoma, joka kysyy mistä näkökulmasta näemme toisemme näinä aikoina, kun uusi normi on esittää sosiaalisessa mediassa jotain muuta kuin oikeasti olemme? Voimmeko edelleen olla omana itsenämme, vai pitääkö meidän muuttua jatkuvasti uudistuvien algoritmien vaatimusten perässä? Ehkä olemme jo menettäneet omat identiteettimme ja odotamme vain seuraavia ohjeita Siriltä ja Alexalta?”

Vuosituhannen alusta asti toiminnassa ollut Riverside on julkaissut urallaan jo seitsemän studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2018 julkaistu ”Wasteland”. Nyt julkaistava ”ID. Entity” kasvattaa ja laajentaa yhtyeen ominaista soundia ja päivittää Riversiden seuraavalle tasolle. Levyltä on tähän mennessä julkaistu videoiden kanssa singlet ”I’m Done With You” ja ”Self-Aware”.

Kappalelistaus:

  1. Friend or Foe
  2. Landmine Blast
  3. Big Tech Brother
  4. Post-Truth
  5. The Place Where I Belong
  6. I’m Done With You
  7. Self-Aware

Riverside suuntaa tänä keväänä isosti myös keikkarintamalle Pohjois-Amerikan sekä Euroopan-kiertueiden myötä. Suomalaisia progerockin ystäviä yhtye saapuu hemmottelemaan huhti-toukokuun vaihteessa Tampereelle ja Helsinkiin.

European Tour – Spring Edition -kiertue:

16.4. Effenaar / Prognosis Festival, Eindhoven, Alankomaat
18.4. Button Factory, Dublin, Irlanti
20.4. Garage, Glasgow (UK)
21.4. O2 Institute 2, Birmingham (UK)
22.4. Academy 2, Manchester (UK)
23.4. Indigo O2 / Prognosis Festival, Lontoo (UK)
25.4. Amager Bio, Kööpenhamina, Tanska
26.4. Pustervik, Göteborg
27.4. Cosmopolite, Oslo
28.4. Lilla Cirkus, Tukholma
30.4. Olympia, Tampere
1.5. Tavastia, Helsinki

Luetuimmat

Uusimmat