Mokoman tulevan albumin miksaajaksi Jens Bogren

Mokoma 2014Kotimainen thrash metallia soittava Mokoma aikoo siirtyä syksyn aikana studioon nauhoittamaan seuraavaa alustavasti ”Paikka On Meidän” nimellä kulkevaa albumiaan. Yhtyeen uusi albumi tullaan nauhoittamaan Sound Supreme -studiossa hämeenlinnassa ja sen tuottamisesta tulee vastaamaan yhtyeen luottomies Janne Saksa. Albumin miksauksesta puolestaan tulee vastaamaan ruotsalainen Jens Bogren (Opeth, Kreator, Amon Amarth, Arch Enemy, Paradise Lost). Lue lisää nähdäksesi yhtyeen vokalistin Marko Annalan mietteitä ruotsalaiseen miksaajaan liittyen.

Tuntuu räyhäkkäältä ajatukselta tehdä jotakin asioita uudella tavalla, siis näillä kilsoilla ja näin monennella levyllä. Kun bändikavereitakaan ei voi tai ainakaan viitsi vaihtaa, niin uusien yhteistyökumppaneiden kauttahan ne tuoreet tavat syntyvät. Se on myös kutkuttavaa, että vaikka Mokoman markkinat rajautuvat lähinnä kotimaahan, niin me haemme silti kansainväliset laatukriteerit täyttävää lopputulosta, kertoo laulaja Marko Annala.

– Kyllähän mie odotan eniten sitä, että Jens kuulee yhtyeemme varmasti eri tavalla kuin suomalaiset äänimiehet – tai me itse. Se, ettei Bogrenilla ole meistä ennakkokäsityksiä, tulee varmasti kuulumaan vahvasti tulevan levyn soinnissa.

– Yhtyeemme ilmaisu ei ole rajoittunutta, ja halusimme albumille miksaajan, joka ei olisi vain yhden soundin mies. Bogreniltahan taipuu rokimpi ja rähjäisempikin ilmaisu (esimerkiksi Witchcraft), hengittävämpi ilmaisu (esimerkiksi Opeth) ja siistimpi metalli (esimerkiksi Soilwork). Miehen monipuolisuus oli siis lopulta avaintekijä yhteistyöhalukkuudessamme.

Mokoma myös kiertää loppuvuodesta – rundin nimi on juhlava Shadows of Fallen Autumn Leaves Under the Grim Northern Lights of Darkness 2014:

Pe 31.10. Lappeenranta, Old Cock
La 01.11. Joensuu, Kerubi
Pe 07.11. Helsinki, Nosturi
La 08.11. Lahti, Finlandia-klubi
Pe 14.11. Oulu, 45 Special
La 15.11. Haapajärvi, Kulkurin kievari
Pe 21.11. Kuopio, Henry’s Pub
La 22.11. Kouvola, House of Rock
Pe 28.11. Järvenpää, Blackpool
La 29.11. Kankaanpää, Stage
Pe 05.12. Heinola, Tukkijätkä
La 06.12. Tampere, Klubi

Kommentoi julkaisua