In This Moment – Blood at the Orpheum (DVD)

Kirjoittanut Jarmo Hänninen - 26.2.2014

Yhtyeiden live-DVD-julkaisuja on aina yhtä jännä katsella ja arvostella, etenkin jos kyseessä on tunnetun ja paikkansa metalliskenessä vakiinnuttaneen yhtyeen ensimmäinen sellainen, kuten In This Moment -yhtyeen 21.toukokuuta (2013) legendaarisessa Orpheum-teatterissa (Madison, Wisconsin) taltioitu ”Blood at the Orpheum”.

Mielenkiintoisena vetona ”Blood at the Orpheum” julkaistiin digitaalisesti jo vuoden 2014 tammikuussa. Samalla se oli myös mahdollista hankkia ”Blood”-albumin spesiaalijulkaisun kylkeen DVD- ja Blu-Ray-formaatissa. Vasta helmikuussa (2014) livedevusta saatiin tämä pelkän DVD:n sisältävä tuotanto ja tietenkin kylkeen teipattiin ”limited edition” -teksti. Jos ollaan rehellisiä, niin tässä haisee rahastus – ja pahasti!

Itse julkaisusta sen verran, että 11 kappaleen live-DVD:n olisi tuotannollisesti voinut hoitaa paremminkin kotiin päin. Kuvanlaatu on ihan ok, kameraleikkaukset ovat riittävän hillittyjä. Brad Golowinin (ohjaus ja leikkaus) ei ilmeisesti kärsi samoista adhd- tai ”aiheutetaan kaikille epileptinen kohtaus” -teeseistä kuin useimmat live-keikkojen tallentamisesta jälkipolville huolehtivat kollegat.

Tietenkin jotain filttereitä olisi kamerapuolella voinut käyttää, että yhtyeen keulakuvana toimiva Maria Brink erottuisi lavarakennelmasta hieman selkeämmin. Nyt hän jää aika usein teatraalisen lava-setupin etualalle kylpemään valo- tai savumereen. Paikan päältä tarkastettuna, yleisön reaktioista päätellen, tunnelma on näyttänyt olevan katossa ja jopa sen yläpuolella.

Kyllä kaikki kunnia yhtyeen instrumentalisteille täytyy antaa. Porukka on kyllä todella hyvässä vedossa: Chris Howorth (kitara), Travis Johnson (basso), Randy Wietzel (kitara) ja Tom Hane (rummut) vetävät täysillä ja hyvällä asenteella, vaikka kyseessä on ilmeisesti pitkän kiertueen loppuvaihe. Biisien välissä kuullaan myös Maria Brinkin haastatteluissa, että oli vähän outoa tehdä tallenne kiertueen loppupuolella, koska hänen äänensä ei ollut missään hyvässä kunnossa.

Brinkin äänestä puhuttaessa täytyy kyllä sanoa, että se ei ole täydessä terässä. ”Blood”-albumin tuotannosta suurimmaksi osasta koostuva settilista ei anna Brinkille sitäkään vähää lauluvaraa, eikä hän edes yritä laulaa, vaan levyllä kuultavia puhtaitakin lauluosuuksia pistetään huudoksi tai lausutaan niitä puheenomaisesti. DVD:n 2.0 stereoraita on laadultaan hieman alempaa keskiluokkaa ja pientä vokaalien säröäkin on havaittavissa alusta loppuun, mutta muuten yhtye kuulostaa mainiolta (niitä vokaaleja lukuun ottamatta).

Vähäsen harmittaa yhtyeen puolesta, koska sen ensimmäinen DVD-julkaisu ei yleisesti katsoen mikään kovin häävi ole, mutta ei voi mitään. Faneille nannaa, mutta yhtyeen live-esiintymisen tallentamisen olisi voinut tehdä hieman harkitummin. Tietenkin jos tarkoituksena on ollut tehdä DVD-tallenteesta hieman rosoisempi, niin siinä on kyllä onnistuttu paremmin kuin hyvin. Toisaalta kun otetaan mukaan tuo edellä esitetty rahastuselementti, niin ajatukset siirtyvät siihen, että on aivan se ja sama, mitä tälle antaa arvosanaksi.

DVD on ehkä yhtyeen ensimmäinen, mutta se on myös viimeinen julkaisu yhtyeen aikaisemmista julkaisuista vastanneelle Century Medialle. Toivottavasti uusi levy-yhtiö (Atlantic Records) pukkaa pihalle vähän paremmin loppuun asti suunniteltua live-julkaisua hamassa tulevaisuudessa.

 

5+/10


Kappalelista:
1. It Is Written/Rise with Me
2. Adrenalize
3. Blazin’
4. Beast Within
5. Beautiful Tragedy
6. Into the Light
7. The Blood Legion
8. Gunshow
9. Whore
10. Burn
11. Blood

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen

In This Moment -kotisivut
In This Moment -Facebook