Hollywood Vampires - Kaisaniemi 2018.

Monen lahjakkaan megatähden loistava show: Hollywood Vampires Kaisaniemessä

Kirjoittanut Elina Saarikoski - 13.6.2018
Hollywood Vampires – Kaisaniemi 2018.

Sunnuntaina 10. kesäkuuta Kaisaniemi oli täyttynyt oman pierun nuuhkijoista, joiden agendalta löytyi lähinnä Pirates of the Caribbean -tähden  Johnny Deppin kuvaaminen Instagram-tililleen. Yleisöstä löytyi toki niitä rock´n rollin todellisiakin ystäviä, jotka olivat tulleet kuuntelemaan shock rockin kummisedän Alice Cooperin, Johnny Deppin sekä Joe Perryn perustamaa supermuusikoiden yhtyettä. Yhtyettä, jossa on ollut yhtyeen perustamisesta lähtien Deppin lisäksi myös Aerosmithin ilmiömäinen kitaristi, elävä legenda Joe Perry.

Fanit – Kaisaniemi 2018.

Konsertin alussa, teknisten ongelmien jälkeen trash metal -bändi Lost Society aloitti yleisön voitelemisen illan sessioon. Yhtyeeseen voi luottaa kuin RFSU:n lämmittävään hierontavoiteeseen, sillä intensiiviset kitarasoolot, väkevä basso ja ankara rumpujen poljenta todellakin “turn up the heat”.

The Local Band – Kaisaniemi 2018.

Seuraavaksi lavalle asteli Suomen oma julkkisten juomakerho The Local Band. Se siitä limakalvojen liukkaudesta ja kuuloluiden hyväilystä. Yhtye oli kuin parin sentin penis: vaikka miten haluaisi sanoa, että setti oli hyvä, niin pienestä ei saa isoa, eikä keskinkertainen räpeltäminen yllä tajunnan räjäyttävään nautintoon. Parasta keikassa oli se hetki, kun laulaja Olli Herman lähti omien sanojensa mukaan bäkkärille haistelemaan kynsilakkaa ja antoi Children Of Bodomin keulakuvan Alexi Laihon tarttua mikkiin. Ainoa asia, joka keikalla olisi voinut räjähtää, oli nail stylerin nitroselluloosa, eikä sitäkään ollut riittävästi pysäyttämään Reckless Loven nokkamiestä, joka sai häpeilemättä jyystää hengiltä vielä muutaman kasarirockin klassikon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Michael Monroe – Kaisaniemi 2018.

Ennen illan kliimaksia lavalle saapui yleisön onneksi maailman kenties energisin lavaesiintyjä Michael Monroe.  Saksofoni ja huuliharppu yllyttivät yleisön raivokkaaseen huutoon. Ja viimeistään Hanoi Rocksin klassikot innostivat nuivimmatkin kaasujensa tuoksuttelijat mukaan nauttimaan aidosta rock-musiikista.

Hollywood Vampires – Kaisaniemi 2018.

Vihdoin oli aika kiksauttaa homma käyntiin, ja Hollywood Vampires saapui lavalle hysteerisesti kiljuvan yleisön saattelemana. Konsertin kenties odotetuin artisti, Johnny Depp, asettui aurinkolaseissaan lavan reunaan, jossa taiteilija pysytteli lähes koko keikan ajan. Deppin rauhallinen ja rento esiintyminen konsertin aikana antoi sopivasti tilaa pimeyden kummisedälle Alice Cooperille ja kitaravirtuoosi Joe Perrylle yrittää parhaansa penseän yleisön edessä.

Niin kutsuttu Suomen metallikansa lämpesi ”yllättäen” Motörheadin ”Ace of Spades” -coverista, ja massa jaksoi heilua vielä The Who:n ”Baba O` Rileyn” rumpusoolon ajan. ”The Boogieman Suprisen” aikana jyvät erottuivat akanoista ja nyrkkiä jaksoivat heiluttaa ilmassa enää vain ne, jotka olivat tulleet konserttiin musiikin, eivätkä filmitähden vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Hollywood Vampires – Kaisaniemi 2018.

Kun laajakankaiden starba Depp vaihtoi kitaran mikkiin ja lauloi tribuutin ”Heroes” edesmenneelle David Bowielle, näkymä lavalle peittyi sytkärien sijaan järjestelmäkameroista ja älypuhelimista. Välillä ei tiennyt, oliko saapunut ROCK-konserttiin vai Hollywood-elokuvan ensi-iltaan. Keikan aikana yleisössä pohdittiin, saapuisiko Cooperin frendi ja suomalaisen musiikin pioneeri Monroe fiittaamaan jonkin coverin. Ja odotusten mukaisesti Depp haki keikan päätteeksi Monroen laulamaan Vampyyrien kanssa Cooperin ”School´s Outin”, mikä laukaisi yli tunnin kestäneen aktin. Taivas täyttyi hervottoman kokoisista munasolun muotoisista ilmapalloista, mikä, surullista kyllä, sai yleisön vihdoin liikuttumaan edes hetkeksi.

Hollywood Vampires – Kaisaniemi 2018.

Yleisö ja media hypettivät odotetusti elokuvatähden paluuta musiikkibisnekseen, ja se vaikutti fiilikseen. Oscar-ehdokkaan naama tuntui olevan soittamista tärkeämpää puhumattakaan siitä, että Cooperin, Perryn ja niiden muiden nobodien ammatillinen osaaminen jäi täysin vaille huomiota. Harmillista, sillä Hollywood Vampires on paljon muutakin kuin yhden miehen näytös –  se on monen lahjakkaan megatähden loistava show.

Hollywood Vampiresin keikalla kuultiin seuraavat kipaleet:

Bela Lugosi’s Dead / The Last Vampire
(Bauhaus song / Hollywood Vampires song)
1. I Want My Now
2 Raise the Dead
3. I Got a Line On You (Spirit-cover)
4. 7 And 7 Is (Love-cover)
5. My Dead Drunk Friends
6. Five to One/Break On Through (to the Other Side) (The Doors -cover)
7. The Jack (AC/DC-cover)
8. Ace of Spades (Motörhead-cover, Chris Wyse laulu)
9. Baba O´Riley (The Who -cover, akustinen intro, rumpusoolo)
10. As Bad As I am
11. The Boogieman Surprise
12. I`m Eighteen (Alice Cooper -cover)
13. Combination (Aerosmith-cover, Joe Perry laulu)
14. People Who Died (The Jim Caroll Band -cover, Johnny Depp laulu)
15. Sweet Emotion (Aerosmith-cover)
16. Bushwackers
17. Heroes (David Bowie -cover, Johnny Depp laulu)
18. Train Kept A-Rollin` (Tiny Bradshaw -cover)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Encore:

School`s Out (Alice Cooper -cover)

Toimittaja: Elina Saarikoski
Livekuvat: Pasi Eriksson Photography

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy