Mongoliasta vyöryvä hunnirock-yhtye The HU jyrää Euroopassa loppuunmyytyjä saleja – debyyttialbumi syyskuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.6.2019

Mongoliasta vyöryvä hunnirock-yhtye The HU jyrää Euroopassa loppuunmyytyjä saleja. Debyyttialbumi ”The Gerend” julkaistaan Eleven Seven Musicin kautta 13. syyskuuta!

Musabisneksessä tulee välillä täysin puskista yllättäviä juttuja, jotka saavat pakan totaalisesti sekaisin, ja juuri tätä The HU on tekemässä tällä hetkellä: mongolialaiset hunnit kiinnitettiin muun muassa Five Finger Death Punchin ja Papa Roachin levyjä julkaisevalle Eleven Seven Music -levymerkille, juuri käynnissä oleva kiertue Iso-Britanniassa ja manner-Euroopassa on puolittain loppuunmyyty, ja bändin ”Yuve Yuve Yu” – ja ”Wolf Totem” -videoilla on jo reippaasti yli 28 miljoonaa katsojaa!

Sujuvasti omat juurensa ja perinteiset mongolialaisinstrumentit länsimaiseen rockiin yhdistävää bändiä on hehkutettu kautta linjan aina Billboardista VICEen, ja The HU keikkuu listojen kärjessä iTunesin rock-listoilla ympäri maailman.

Tulevan debyyttialbumin nimi ”The Gereng” viittaa termiin, jota käytettiin niin sanotusta diplomaattipassista Mongolian Tsingis Khanin valtakauden aikoihin. Yhtyeen logo ja levyn kansi puolestaan ovat kunnianosoitus lumileopardille, Mongolian harvinaiselle kissapedolle.

”Yritämme tuoda musiikkiimme mongolialaisen musiikin kauneuden ja henkisyyden. Toivomme, että pystymme puhuttelemaan kaikkien sieluja musiikkimme kautta”, yhtyeen puhemies Temka kertoo.

Yhtyeen kurkkulaulu kumajaa tänä kesänä muun muassa Downloadissa, Tons of Rock Festivalissa sekä Graspop Festivalissa. The HU suuntaa levyn julkaisun jälkeen mittavalle Euroopan-kiertueelle, jonka päivät paljastetaan myöhemmin.