Monipuolinen ja koukuttava rock-albumi – arviossa Rebellious Spiritin ”New Horizons”

Saksalainen Rebellious Spirit tuo tulevana perjantaina markkinoille kolmannen albuminsa, ”New Horizonsin”. Levy pitää sisällään kirjavan kattauksen, jota kuunnellessa ei pääse väsymys iskemään. Albumilta löytyy niin raskaita ja tarttuvia riffejä, kevyitä pop-kappaleita kuin metalcoremaista murinaa. Rebellious Spiritin uusi albumi on kuin turboahdettu Hayabusa, jota ei voi syyttää tehojen puutteesta.

”New Horizonsin” kappalelista on rakennettu viisaasti; joka toinen kappale on raskas ja joka toinen kevyempi. Levyn lopulle on sijoitettu kappaleet, joissa on sekä raskaita että kevyempiä elementtejä. Tämän seurauksena kuuntelija ei pääse kyllästymään, vaikka kaavan tunnistaakin nopeasti. Rebellious Spiritin vahvuudet löytyvät ylipursuavan energisestä ulosannista, vokalisti-kitaristin monipuolisesta äänestä ja ennen kaikkea tarttuvista kertosäkeistä. ”New Horizonsin” kappaleista löytyy musiikkia moneen makuun. Levy taiteilee pop rockin ja hard rockin välillä ja muutamissa kappaleissa on havaittavissa samanlaisia piirteitä kuin Linkin Parkilla. Tällaisia kappaleita ovat muun muassa ”Devil In Me” ja ”Up!”.

”Intro” on nimensä mukaisesti johdatus Rebellious Spiritin musiikkiin ja ”Devil In Me” potkaisee pyörän liikkeelle räjähtävästi. Kolmas kappale ”Wish For” on helposti pureskeltavaa rock-purkka-poppia, kun vastaavasti ”Fuckissa” kuullaan metalcoremaisia murinoita ja vihaisia riffejä. ”Am I Right” on kliseisyytensä puolesta jo hiukan ärsyttävä – kappaletta kuunnellessa mietin useamman kerran, onko tällaiselle siirappiselle balladille paikkansa levyllä. Toisaalta balladit vetoavat osaan kuuntelijoista. Huolimatta siitä, että kappale on omaan korvaani ärsyttävä, on se myös levyn yksi hienoimpia teoksia.

Balladin jälkeen pääsee jälleen nauttimaan energisestä rockista ja mikä parasta, kappaleissa on vaihtelevuutta –  ”After Allissa” vokalisti-kitaristi Fischer hyödyntää lauluäänensä monipuolisuutta ja ”The Corea” kuunnellessa on hankala kuvitella sen olevan Rebellious Spiritin kaltaisen poikaporukan kappale. ”The Core” on brutaali ja vihainen, metalcoremaisilla murinoilla sävytetty ralli, jota kuunnellessa tekee mieli alkaa riehumaan! Kappale on täysipitkän tylyin, jonka jälkeen höllätään kaasua kevyen ”Give It A Tryn” tahdissa.

Levyn lopusta löytyy vielä kolme mukavaa pop-rock-poljentaa, ennen kevyttä ”Far Away” -lopetuskappaletta. Akustinen kitara ja Fischerin pehmeä laulu saavat aikaan kauniin ilmapiiriin, mutta kappaleessa kuullaan vielä Rebellious Spiritille tuttua energistä äänimaailmaa. Vaikka ”New Horizonsilta” löytyy eri tyylisiä kappaleita, onnistuu yhtye pitämään narut käsissään – levy ei rönsyile päättömästi sinne tänne, vaan kappaleet saadaan aina liitettyä Rebellious Spiritin konseptiin. Kaikki kappaleet eivät ole täydellisyyttä hipovia, mutta kaikkiaan täysipitkä on vahva, kiinnostava ja mukaansa vievä kuuntelukokonaisuus.

8½/10

Kappalelista:

 1. Intro
 2. Devil In Me
 3. Wish For
 4. Fuck
 5. Am I Right
 6. Enemy
 7. After All
 8. The Core
 9. Give It A Try
 10. Up!
 11. Eternal Desire
 12. Alright
 13. Far Away

Rebellious Spirit Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua