Mons Ignifer julkaisi kolmannen singlensä tulevalta albumilta

etenee viidennellä singlellään ”Mouth Of Knives” kohti entistä reippaampia tahteja, sekoittaen tunnelmiinsa tällä kertaa myös thrash metalin ja hardcoren kaikuja. Tulevan albumin kolmas sinkkulohkaisu on pitkäsoitolla poikkeus, mutta tulee sulautumaan etenkin seesteisemmän väliosan ansiosta kokonaisuuteen kuin tuulet myllyihin. Kappaleen rummut ja kitarat on äänittänyt Napalm To Thy Face Prod.-studiollaan Vesa Viitanen. Laulujen ja bassojen äänityksestä sekä miksauksesta ja masteroinnista vastasi Janne Palo.

”Kappaleen pääriffi on ikivanha aihio jostain menneiltä vuosilta (2016-2017), ja jossain vaiheessa vuoden 2019 vaihtuessa vuoteen 2020 huomasin biisin riffien edelleen kutkuttavan mieltä ja päätin kokeilla jalostaa aihiolle vihdoin myös säkeistöt sanoituksineen. Lopputulos on melko aggressiivinen ja asenteikas.”

– Lizky – kitara/laulut

Lyyriset teemat kulkevat ”Mouth Of Knives” -kappaleella jossain sodanlietsonnan kyseenalaistamisen, verbaalisen sotimisen sekä sananvapauden teemoissa. Mielipiteitä on yhtä paljon kuin foorumeitakin – olivat ne sitten mitä tahansa, aina löytyy joku, joka saattaa vastustaa omaasi. Mons Ignifer ylistää ”Mouth Of Knives” -singlellään myös itsensä ilmaisemisen vapautta! Tietenkin sopivalla ironialla höystettynä.

Mons Igniferin ensimmäinen täyspitkä albumi nimeltä ”Onkalo” on valmistumassa syksyn 2020 mittaan ja on nyt miksausvaiheessa.

Kommentoi julkaisua