Montrosen laulaja Bob James on kuollut 68 vuoden iässä

Kuva: Michael Ochs Archives, Getty Images

Yhdysvaltalaisen, hard rockia soittaneen Montrosen laulaja Bob James on kuollut 68 vuoden iässä. Bob James liittyi yhtyeeseen vuonna 1975 laulaja Sammy Hagarin korvaajaksi ja lauloi levyillä ”Warner Bros. Presents” (1975) sekä ”Jump on It” (1976) ennen kuin jätti yhtyeen joulukuussa 1976 soitetun Winterlandin-keikan jälkeen.

Montrosesta lähdön jälkeen Bob James liittyi Magnet-nimiseen projektiin, jossa olivat mukana Peter Frampton ja entinen Humble Pie -rumpali Jerry Shirley. Bändi julkaisi yhden albumin, ”Worldwide Attraction”, vuonna 1979. Sen jälkeen James perusti Private Army -nimisen yhtyeen tulevaisuuden Quiet Riot -jäsenten, Rudy Sarzon ja Frankie Banalin kanssa. Hän kirjoitti USSA:n kanssa kappaleen ”Reach Out”, jonka Cheap Trick nauhoitti. Uransa aikana James vaikutti myös Shatterminx-yhtyeessä, joka tunnetaan myös nimellä Swan. Monet heidän aiemmin julkaisemattomista kappaleistaan ​​70-luvulta julkaistiin hiljattain kuunneltavaksi sosiaalisen median kautta.

Suurimman osan 80-luvusta James lauloi Los Angelesin Elements-yhtyeessä ja jatkoi kirjoittamista ja esiintymistä koko elämänsä ajan. Vuonna 2017 hän osallistui ”Ronnie Remembered” -konserttiin esittäen materiaalia, jonka hän oli esittänyt ja kirjoittanut yhdessä kitaristin kanssa.

Bob Jamesin kuolinsyy ei ole selvillä.

Kommentoi julkaisua