Morbid Evilsiltä huikea vaha-animaativideo ja yhteiskiertue The Oceanin kanssa Skandinaviaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.5.2015

Morbid Evils 2015 2Keijo Niinimaan (Rotten Sound) luotsaama Morbid Evils julkaisi tovi sitten pysäyttävän vaha-animaatiovideon ”Burning World” -kappaleestaan. Videossa kuvataan esikoisalbumin dystopisen konseptin viimeisiä vaiheita yksilön näkökulmasta siinä vaiheessa, kun metaanihydroksidi on lämmittänyt maan lähes asumiskelvottomaksi.

Yhtye jatkaa myös kiertuettaan, sillä se osallistuu toukokuussa saksalaisen The Oceanin Skandinavian kiertueelle.  Yhteisiä keikkoja tullaan näkemään Ruotsissa, Norjassa sekä parin keikan verran Suomessa. Kiertueen jälkeen Morbid Evils esiintyy kotimaisilla festivaaleilla, muiden muassa Tuskassa sekä Jalometalli-festivaalilla.

Morbid Evils syntyi vuoden 2014 alussa, kun yhtyeen jäsenistö huomasi luovansa alavireistä ja hidastempoista äänimaisemaa ihmiskunnan sekoilusta. Yhtyeen ummehtunut näkemys äänitettiin saman vuoden kesän aikana treenikämpälle rakennetussa studiossa pääosin livenä. Yhtyeen laulaja-kitaristi Niinimaan käsitys yhtyeen soundista ja filosofiasta on synkkä, mutta yksinkertainen: “Meillä on tuhoisa maailmakäsitys ja päämäärämme oli luoda äänimaailma, joka imee kuuntelijan tulenpalavaan viemäriin, missä ei ole toivoa tulevaisuudesta”.

Kotimainen Svart Records julkaisi Morbid Evilsin debyyttialbumin ”In Hate With The Burning World” vinyyli-, cd- ja digitaalisessa formaatissa 6. maaliskuuta. Suomessa levyä jakelee Supersounds.

The Ocean (GER) + Morbid Evils – Skandinavian kiertueen yhteiset keikat
21.05. Ruotsi, Göteborg, Fängelset
22.02. Norja, Oslo, Blå
23.05. Norja, Sandnes, Tribute
27.05. Suomi, Turku, Klubi w/ Oceanwake
28.05. Suomi, Helsinki, Kuudes Linja

Festivaalit
27.06. Helsinki (FIN), Tuska Festival
08.08. Oulu (FIN), Jalometalli
29.08. Seinäjoki (FIN), Seinäjoki Metal Festival
25.09. Turku (FIN), Sairaalloisen Pahat Festarit

https://www.facebook.com/MorbidEvils
https://morbidevils.bandcamp.com/