Mörbid Vomit – Doctrine of Violence

Lahtelainen Mörbid Vomit herätti suhteellisen laajaa kiinnostusta varsinkin ”I Breathe Hell” -EP:llään. Death metalia tehdään edelleen paljon, ja osa siitä on varsin laadukastakin, mikä kertonee jotakin siitä, että Mörbid Vomit on saanut jo ennen debyyttialbuminsa julkaisua osakseen enemmän huomiota kuin monet muut yhtyeet.

Mörbid Vomitin death metal on erittäin old schoolia, eli valonnopeus ja matemaattisen tarkka tekninen kikkailu antavat tilaa yksinkertaisen brutaaleille riffeille ja hyytävälle tunnelmalle. Tempokaan ei yleensä nouse järkyttävän korkealle. Vaikka Mörbid Vomitin riffit eivät teknisiä taidonnäytteitä olekaan, ne ovat virkistävän monipuolisia. Niin brutaali groove kuin kylmä lead-kitarointikin toimivat ja saavat lisävahvuutta rouheasta särösoundista. Lisäksi dynaaminen yhteissoitto tuo musiikkiin eloa ja raskautta.

Suurin osa ”Doctrine of Violencen” kappaleista on vanhanmallista death metalia parhaimmillaan. Soiton mutainen ja likainen olemus, väkevyys sekä vahvat riffit vievät ajassa taaksepäin death metalin alkulähteille. Vaikka levyllä on muutama biisi, joista meinaa loppua puhti kesken, ”Doctrine of Violence” on erinomainen debyytti. Uskon Mörbid Vomitin tosin pystyvän vielä parempaankin, mutta siihen asti tämä kelpaa oikein mainiosti.

7½/10

Kappalelista:
1. The Seed of Human Scum
2. Murderous Absolution
3. Morbid Gluttony
4. Beaten from Belief
5. Demented Collector of Severed Heads
6. Engulfed by the Plague
7. Nercotic Revelation
8. Doctrine of Violence
9. In Disgust
10. Another One to Die

Mörbid Vomit Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua