Morgoth – Ungod

Vaikka alunperin perustettiinkin jo vuonna 1985, on tämä viimeisin ”Ungod”-albumi vasta yhtyeen neljäs kokopitkä albumi. Toki väliin on mahtunut taukoakin, eli yhtye ei ole ollut aktiivisena koko aikaa. Julkaisu tulee ulos Century Median kautta.

Avauskappale ”House Of Blood” on yllättävänkin reipas death metal -ralli. Itse en edes tiennyt yhtyeen tekevän uutta levyä ennen kuin sen sain käsiini. Enkä myöskään tiennyt yhtään mitä tältä odottaa, yhtye on aikaisemmin nimittäin seikkaillut niin death metallin kuin industrialinkin mailmoissa. No, nyt näyttäisi siltä että on palattu rehellisen deathin pariin ja sehän sopii. ”Voice Of Slumber” jatkaa hyvänkuuloista junttausta. Tässä mennään hieman samoilla linjoilla kuin Vader, joskaan Morgothin meno ei ole aivan yhtä brutaalia.

Morgothin metalli soi hyvällä otteella ja vaikka albumin kappaleissa ei nyt mitenkään suuria tyylillisiä eroja olekaan, toimii se oikein hyvin. Tämä on ehdottomasti yksi alkuvuoden pirteistä yllättäjistä. Tosin monestihan juuri ne levyt joilta ei odota mitään yllättävätkin parhaiten. Ei ”Ungod” kuitenkaan vuoden albumi -tittelistä kilpaile, mutta hakkaa monet isommatkin genrensä nimet mennentullen.

Snakestate”, ”Black Enemy” ja varsinkin ”Nemesis” toimivat todella hyvin. Albumin väkevimmän kappaleen viitta menee kuitenkin kappaleelle ”Traitor” jossa ei turhia leikitä. Jos joku epäillee tämän albumin suhteen niin voin sanoa ettei tarvitse, kyllä täältä pesee ja reippaasti. Toki jos odotit jotain industrial metalli -sekoilua niin ehkä tämä ei silloin ole sinun juttusi.

7/10

Kappalelista:

1.House Of Blood
2.Voice Of Slumber
3.Snakestate
4.Black Enemy
5.Descent Into Hell
6.Ungod
7.Nemesis
8.God Is Evil
9.Traitor
10.Prison In Flesh
11.The Dark Sleep

http://morgoth-band.org/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua