Mørketin uudella kappaleella kuullaan Kohti Tuhoa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.2.2023

Mustanpuhuvaa, punkin katkuista metallia tahkoava helsinkiläisviisikko Mørket perustettiin vuonna 2015. Bändi keräsi välittömästi rutkasti kehuja niin kriitikoilta kuin alan yleisöltäkin vuonna 2016 julkaistulla ”Musta Luonto” -debyyttialbumillaan, eikä vastaanotto ollut lainkaan vähemmän innostunut myöskään Mørketin vuonna 2020 ilmestyneen ”Oro”-kakkosalbumin kohdalla.

Nyt Mørket palaa pelikentille uudella ”Dispyt”-singlellään, jossa kuullaan feattaamassa myös hehkutetun Kohti Tuhoa -punkjyrän vokalisti Helenaa. Uudella materiaalilla yhtye on entistäkin suoraviivaisempi, tarttuvampi ja helposti lähestyttävämpi unohtamatta kuitenkaan bändin äkkivääriä juuria. Bändi työstää parasta aikaa kolmoslevyään, jonka on määrä ilmestyä myöhemmin tänä vuonna.

”’Dispyt’ saattaa harhauttaa näennäisellä suoraviivaisuudellaan. Se on kuitenkin hyvin perinteinen ja pesunkestävä Mørket-biisi ja ennen kaikkea osiensa summa, jonka rakennuspalikoina ovat raakuus, eteenpäin maanisesti ajava biitti ja progressiivisesti möyrivät bridge ja kertosäe. Natsit vittuun, understood?”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toisen pitkäsoiton tiimoilta tapahtuneen kokoonpanopäivityksen tiimoilta bändi lisäsi keitokseensa laulukieleksi suomen lisäksi myös nokkamies Erik Lindroosin äidinkielen ruotsin, mikä toi Mørketin sointiin entistäkin uniikimman ja samalla hyvällä tavalla laajemmalle yleisölle uppoavan cross Nordic -potentiaalia huokuvan sykkeen.