Kuva: Susanna Raitamaa

Mors Subitalta brutaali pitkäsoitto: ”Origin of Fire” nyt julkaistu!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.10.2023

Alun perin Oulusta lähtöisin oleva metalliyhtye Mors Subita on valmistellut huolella tulevaa pitkäsoittoaan ja tiputellut siltä Lamb of Godin, Gojiran ja At The Gatesin jalanjäljissä kulkevia singlejä pitkin vuotta. Nyt Mors Subitan viides levy on täällä: ”Origin of Fire” on julkaistu tänään saksalaisen Out of Line -levy-yhtiön kautta. Pitkäsoiton tiukkoihin soundeihin potkua toi vielä tanskalainen musiikkituottajavelho Tue Madsen, joka miksasi ja masteroi albumin. Yhtye kertoo albumista seuraavaa:

”Origin of Fire vie bändin lähemmäs sen juuria: aggressiivisten ja thrash-katkuisten riffien sekä suoraviivaisen rytmiikan pariin. Siellä täällä on pilkahdus melodista tunnelmaa ja oikein ajoitettuja industrial-vaikutteita, mutta kokonaisuudessaan albumi nojaa debyyttilevymme kaltaiseen raskaaseen äänimaisemaan. Bändin kehityksen voi aistia yhteen nivoutuneesta soitosta sekä tuotannosta. Pyrimme tuomaan äänimaailmaan myös lisää luonnollisuutta, ja onneksemme saimme mukaan muun muassa Meshuggahin, The Hauntedin ja Moonspellin kanssa työskennelleen Tue Madsenin, joka loihti levylle vihaisen ja etenkin itse bändin kuuloisen soundin.”

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Levyn kakkosraita ”Fire, Walk With Me” julkaistaan tänään Riivata Visualsin tuottaman näyttävän musiikkivideon kera. Mors Subita kommentoi sisällöltään mielenterveyteen ja elämänhaluun kietoutuvaa kappaletta seuraavasti:

”Fire, Walk With Me kertoo antautumisesta elämälle ja uudelleensyntymisestä. Jokaisella on jossain syvällä sisimmässään oma kipinänsä, joka antaa motivaatiota jatkaa tätä päivittäistä taistelua. Sen kipinän uudelleen sytyttäminen ja liekkimereen kävely tuntuu usein pelottavalta, epärealistiselta ja kaukaiselta, mutta ei se vaadi kuin hieman rohkeutta ja omistautumista. Liekit polttavat jonkin aikaa, mutta kaiken sen jälkeen tuhkakasasta nousee ehjempi feeniks. Musiikillisesti ”Fire, Walk With Me” on yksi raskaimmista ja vauhdikkaimmista kappaleista joita bändi on julkaissut uransa aikana. Kaikkinensa se on varsin onnistunut kombinaatio grindausta, junttariffejä sekä vienoa kitaramaalailua. Mielestämme kappale avaa mainiosti albumin heti introkappaleen, Into the Flamen, jälkeen.”

Mors Subitan tuleva keikkalista näyttää seuraavalta:
20.10.2023 Mors Subita & Vorna / Kauhajoki, Wanha Mestari
21.10.2023 Mors Subita (levyjulkkarit) + Shereign + I Am Your God / Oulu, Kantakrouvi
16.11.2023 Mors Subita + Marianas Rest / Tampere, Klubi
17.11.2023 Mors Subita + Shereign + I Am Your God / Helsinki, On The Rocks

Mors Subita on:

Mika Lammassaari – kitara, taustalaulu
Eemeli Bodde – laulu
Mika ”June” Junttila – basso
Ville Miinala – rummut
Juho Näppä – kitara

Luetuimmat

Uusimmat