Moss fight sanoo Mosfite

Kirjoittanut Niko Kuusela - 23.10.2022

Kun laitetaan yhteen joukko soittajia, joilla on kollektiivisesti takanaan reilusti yli sata vuotta musiikin harrastamista ja suurin piirtein yhtä monta julkaisua suomirockista metalliin ulottuvalla skaalalla, voi syntyä vain tällainen paketti: sammaloitumista vastaan taistellaan tasan sillä millä itse halutaan, murehtimatta enää kaupallisuudesta tai tyyliuskollisuudesta.

Kuopiolainen heavy rock -yhtye Mosfite (lausutaan siis kuten mossfight) on julkaissut debyyttialbuminsa ”Mosfite”, joka sisältää juuri sellaista, iloisesti omanlaistaan musiikkia. Kivijalka on tukevasti klassisessa heavy rockissa, mutta siihen sekoitetaan iloisesti ja tietoisesti ihan mitä bändi itse haluaa. Tehdään kappaleisiin paljon epämuodikkaita, pitkiä soolo-osia ja introja, outoja sointu- ja rytmikäännöksiä tai vaikka pätkiä eri genrestä. Koska miksipä ei – tällaisella musiikilla ei kuitenkaan tavoitella radioiden soittolistoja.

Kasataan paketti vielä tiukasti garage-hengessä nollabudjetilla omin voimin ja minimaalisin laittein, treenikämpällä pikkuhiljaa äänittäen ja miksaten, niin voidaan saada ainoastaan sellainen kivulias ensisynnytys, josta bändi itse voi olla vain ylpeä. Seuraavat singlejulkaisut ovat myös jo äänitteillä tätä kirjoitettaessa. Tämä kivi ei suostu sammaloitumaan jatkossakaan, vaan aikoo tehdä musiikkiaan omilla ehdoillaan niin kauan kuin kitarat pysyvät lapasessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Love it or leave it, you got to join the Fight! Mosfite!

Teksti: Mosfite

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy