Mother of Mercy – IV: Symptoms Of Existence

Mother of Mercy on monille varmasti tuntematon yhtye. Toivottavasti tähän tulee muutos, sillä bändin uusi levy näyttää kuinka tehdään loistavaa metallinkatkuista hardcorea. Kymmenen biisiä ja levyn kesto on 25 minuuttia, joten albumilta on turha odotella mitään balladeja.

Thrash metallia ja hardcorea yhdistävä Mother of Mercy tuli puun takaa. Disfearia ja Raised Fistiä muistuttava tuotanto on räkäistä, likaista ja brutaalia. Kevyet melodiat ja puhtaat laulut voi unohtaa samantien. Levy alkaa runttauksella ja loppuu samaan runttaukseen. Vokalisti Bob Wilson huutaa täysillä keuhkoilla ja kitarat runnovat hyvinkin perinteisiä metalliriffejä. Bändi on perustettu 2007 Pennsylvaniassa, hakien vaikutteita Samhaimista ja Obituarystä. Soundit ovat hyvin livemäiset, enkä olisi yllättynyt, jos ne olisi nauhoitettu livenä studiossa. Biisit ovat groovaavia ja pidetty sopivan lyhyinä.

Levyn aloittaa ”Forever Night, Forever Mourning”, jonka riffit kuulostavat kuin suoraan Metallican ”Ride The Lightning” levyltä. Alku on siis jykevä ja toimiva. Vokalistin huutava laulutyyli on tuttua Disfearin faneille. Neljäntenä biisinä tuleva ”World of Pain” sisältää Panteran tutuksi tuomaa groovea, ja on päälle kolmen minuutin pituudessan levyn pisin kappale. Viidentenä tuleva ”Swinging The Chainsin” riffit ovat taas Metallican suuntaisia, mutta myös vanhempi Kreator tulee kappaleesta mieleen. Levyn loppupuolelta löytyvä ”Upper Hand” alkaa eeppisesti kirkonkelloilla ja runnoo loppun biisistä raivolla läpi. ”IV: Symptoms Of Existence” on tasaisen laadukas koko kestonsa ajan eikä albumille ole laitettu yhtäkään täytebiisiä.

Hehkuttamisen jälkeen on pakko sanoa jotain huonoa. Levy on todellakin vain 25 minuuttia pitkä, joka on omasta mielestäni liian vähän. Biisejä olisi voinut olla reippaasti enemmän. Muutaman biisin alut kuulostavat myös hyvin samanlaisilta, joka tietysti korjaantuu kunhan biisi alkaa kunnolla. Bändistä on myös todella vaikea löytää tietoa. Myspace sivuilla on biisit ja jäsenten nimet mutta muita kotisivuja ei ole. Aikani kaiveltua löysin levy-yhtiön sivulta lisätietoa. Mother of Mercy on tuntematon bändi, joka onnistui tekemään rautaisen julkaisun. Se erottuu hyvin selvästi muitten hardcorea ja metallia yhdistävien bändien joukosta onkin siksi ehdoton hankinta kaikille Disfear, Totalt Jävla Mörker ja Raised Fist faneille. Arvostelija itse ei ole mikään hardcoren ystävä, mutta Mother of Mercyn tiukka uutuslevy tulee soimaan repeatilla vielä usean päivän ajan.

8/10

Kappalelista:

1. Forever Night, Forever Mourning
2. Symptoms of Existence
3. Souls Burns Slow
4. World of Pain
5. Swinging The Chain
6. Live Through Darkness
7. Control
8. Upper Hand
9. Drown
10. Final Breath


www.myspace.com/motherofmercyhc

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua