Mournful Lines – My Sweet Serpentine

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.4.2013

Oulun suunnalta ponnistava Mournful Lines ei ole monta kuukautta vanha bändi, mutta silti keikkoja on tullut heitettyä ja bändi on päässyt finaaliin Simerockin bändikilpailussa. Bändin debyyttidemo ”My Sweet Serpentine” on nyt arvostelussa.

Melodista ja melankolista metallia soittava Mournful Lines kulkee samoissa synkkyyksien vesissä kuin esimerkiksi To/Die/For. Tarjolla on syntikoita, puhdasta laulua, tarttuvia kertosäkeitä ja melodisia riffejä. Mournful Linesin musiikissa on kaikuja 2000-luvun alusta, jolloin mm. Entwine ja Negative tekivät läpimurtoaan. Ihan niin ”tahmeaa” bändin materiaali ei ole, mutta samanhenkinen yhtye on kyseessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”My Sweet Serpentine” sisältää neljä biisiä, joista yksi on akustinen versio nimikkokappaleesta. Soundillisesti teos on hiukan kömpelön kuuloinen ja varsinkin kitarat ovat aikamoista suttua. Onneksi vokaalit ja syntikat tulevat suhteellisen kirkkaasti ja saavat täten enemmän huomiota osakseen. Rummut kuulostavat sähkörummuilta, joskaan ne eivät ole ihan huonoimmasta päästä.

Mournful Linesin debyytti on vähän mitään sanomaton; vaikka soitto kulkee ihan hyvin, on demo harmittavan ponneton. Sävellyksinä biisit eivät ole kummoisia ja tyylilleen sopivan ”pliisuja”. Vokalisti hoitaa pestinsä hyvin, mikä on aina positiivinen asia. Seuraavalle demolle paremmat soundit ja vähän räväkkyyttä, niin hyvä tulee.

6/10
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappalelista:
01. My Sweet Serpentine
02. From the Moment
03. Invidia Caritas (Token of Love)
04. My Sweet Serpentine (Acoustic)

https://soundcloud.com/mournful-lines

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy