Mournful työstämässä kolmatta albumiaan – uusi single nyt kuunneltavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 24.1.2021

Oulussa vuonna 2013 perustettu metalliyhtye Mournful julkaisi viikonloppuna uuden ”Pale Dead Walls” kappaleensa. Yhtye on työstämässä kolmatta, ”Saga”-nimistä albumikokonaisuuttaan yhdessä saksalaisen tuottajan kanssa.

Albumi julkaistaan kaiken kaikkiaan kolmen EP:n kokonaisuutena, joista jokainen muodostaa oman teemansa. Teemat koostuvat mielenterveysongelmista, rakkaudesta, kuolemasta ja oman paikkansa etsimisestä. Singlejä julkaistaan yhteensä kolme kappaletta, joista ”Pale Dead Walls” on järjestyksessään toinen. Kappaleiden sanoitukset ovat syntyneet bändin jäsenien tai lähipiirin kokemuksista. Mournful Linesin tuoreimmassa julkaisuissa kuuluu vanhempaan materiaaliin verrattuna selvä kokonaisvaltainen kasvu musiikillisesti, sekä bändin hioutuminen yhteen.

Bändin musiikista voi kuulla vaikutteita mm. Nightwishista, HIMistä sekä Within Temptationista. Bändi julkaisi loppuvuonna 2020 singlen ”Marionette”, joka on noussut bändin tähän mennessä eniten kuunnelluksi kappaleeksi. Nyt julkaistu ”Pale Dead Walls” on tarina voimaantumisesta ja selviytymisestä.

Jäsenet:

Markus Jussila – Kitara, laulu
Ida-Katharina Kiljander – Laulu
Matti Halonen – Kosketinsoittimet
Sami Heiskanen – Rummut
Juha Tervo – Leadkitara