Möyhy-Veikot rocks – uusi kasetti ”HUUME JET SET LIFE” tutkinnassa

👽
Kirjoittanut Ville Kangasniemi - 19.9.2019

Tuli katseltua tälläisen kulttibändin nimeltä Möyhy-Veikot uusi kasetti tuolta internetistä. Kyllä, katsoin c-kasetin. On se ATK-teknologia (Nokia ynnä muut) edennyt pitkälle. Kassuja on julkaistu jo pari ennen tätäkin, ja virallinen julkaisupäivä ”HUUME JET SET LIFELLE” taitaa olla 19. syyskuuta 2019. Olen viehtynyt nykyisellään lähinnä asioihin, joita ei ole helppo selittää ulkopuolisille. Tämä kuuluu erittäin vahvasti niihin, joten suosittelen tutustumaan koko konseptiin ihan omin aistein. Minä olen vain väline, jonka kautta viesti välittyy. ”HUUME JET SET LIFE” alkaa Jussi Ahteen julistuksella, jossa hän uhkaa seuraavaksi vetää kokaiinia nokkaan. Tietysti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Videoteoksesta paljastuu heti ensimmäisessä kohtauksessa, että jonkinlainen viesti tällä yritetään lähettää. Jotain mystistä ollaan ratkomassa. Voitko vapaasta tahdostasi kuunnella tälläistä musiikkia ja olla ottamatta vaikutteita vastaan? Kuvasto on tuttua menneisyydestä, ajoilta, jolloin kuulija ei välttämättä vielä ollut ihan täysissä tietoisuuden voimissa, joten historian ratkaisemattomiin mysteereihin on parempi palata nyt, kun meillä on keinoja ja tietoa. Miksi poliisi vainosi Tapio Kansaa tarpeettomasti kolmekymmentä vuotta sitten? Mistä rivitanssiharrastus sai alkunsa? Missä kuoseissa sitä harrastettiin? Pistää miettimään.

Möyhy-Veikot on pitkälti livebändi. En minä itsekään sitä pelkästään YouTube-videoita katselemalla ymmärtänyt. Livenä kokoonpanossa soivat kitara ja rummut. Kasetilla kyllä on bassotkin soitettu, ja urku on laulanut. Kahden jäsenen väliin pyritään usein heijastamaan valkokankaalle bändin videokuvasto, ja tätä psykedeelistä ja nopeatempoista leikkausjälkeä he säestävät soitollaan. Audiovisuaalinen kokonaisuus tuo livenä pahaa-aavistamattoman katsojan eteen koukuttavan viihdepaukun, joka kyllä tekee vaikutuksen, halusit tai et.
Tavallaan pääsee kollektiivisesti mukaan dyykkaamaan vanhoja videonauhoja livenä, nostalgia on ihmisen luonnossa vahva tunne. Ajan taivutusta parhaimmillaan, sillä menneisyyteen palaaminen voi yksistään olla vaarallistakin. Jos tämän perusteella kiinnostuit, kasettia kannattaa kysyä bändiltä itseltään. Jos olet nössö ja et uskalla, sen voi myös hankkia itselleen Levykauppa Äxästä. 
Tärkeämpää kuitenkin olisi, että pääsisit välittömästi näkemään Möyhy-Veikot livenä. Se onnistuu mm. seuraavissa kemuissa:
20.9. Turku, Unta Kauan 6 – Happy Days
27.9. Jyväskylä, Lutakko + KXP, Aavikko
28.9. Seinäjoki, Saa ajaa II + Skyjoggers, Elsewheres
11.10. Helsinki, Bar Loose
1.11. Tampere, Vastavirta

5,5% = 5/5

Kappalelista: 
A
1. HUUME JET SET LIFE
2. BELLA PARADISIO
3. MITÄ ON TULLUT VEDETTYÄ?
4. MEDIA-AJOJAHTI 2000

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

B
5. KYTÄT AINA NUUSKIMASSA (1312)
6. YÖJUTTU
7. MUOTI (FASHION)
8. VIIMEINEN PUHELU OULUUN

👽