Mr. Fastfinger juhlistaa 15-vuotista taivaltaan Suvilahdessa koulujen syyslomaviikolla

Suvilahdessa tarjoillaan Helsingin koulujen syyslomaviikon alkuun huikea kitaraspektaakkeli kun perjantaina 15.10. Tiivistämön lavalle nousevat kuluvan syksyn aikana debyyttialbuminsa julkaisevat nuoret helsinkiläiset kitaralahjakkuudet Ossi Maristo sekä Atte Aho ja tänä vuonna 15-vuotistaivaltaan juhlistava porvoolainen Mr. Fastfinger.

Värikäs instrumentaalirock -trio Mr. Fastfinger juhlistaa uransa merkkipaalua soittaen klassikoita vuosien varrelta, sekä tietysti kappaleita uusilta ”Mountain Tone 1” ja ”Mountain Tone 2” -levyiltä. Animaatiohahmon luoja, kitaristi Mika Tyyskä on saavuttanut mainetta ilmeikkäällä soittotyylillään ja kiertänyt klinikoimassa Euroopassa sekä Aasiassa. Mika on myös luonut runsaasti oppimateriaalia kitaristeille mm. iso-britannialaiselle JTC Guitar:lle ja suomalaiselle Rockway:lle sekä Yousician:lle.

Monipuolinen kitaristilahjakkuus Ossi Maristo julkaisee pitkään odotetun debyyttialbuminsa perjantaina 15.10. Eclipse Musicin kautta ja julkkarijuhlia vietetään Helsingin Tiivistämöllä samaisena perjantai-iltana. ”Arc” -titteliä kantava debyytti tarjoilee väkevän kattauksen energistä rock fuusiota. Albumin keskiössä ovat Mariston sävellykset, sekä yhtyeen vahvat soittajapersoonat ja heidän ainutlaatuinen vuorovaikutuksensa.

Toinen kitaratalentti Atte Aho julkaisee oman debyyttialbuminsa myöhemin syksyllä, mutta Tiivistämön ilta tarjoaa yleisölle ensikosketuksen tulevan levyn materiaaliin. Albumi sisältää väkevää instrumentaalimusiikkia, jossa on kuultavissa kaikuja menneiden vuosikymmenten fuusiokitaristien kaanonista – herran omaa vivahteikasta soundia unohtamatta. Nuoresta iästään huolimatta Atte on tehnyt vakuuttavaa sisääntuloa kotimaan kitaraskeneen ja hänen palveluksistaan on saanut jo nauttia monet pop/rock -tähdet kuten Anna Abreu sekä Eva ja Manu. Atte osallistui myös kesällä 2021 Jazzkukko festivaaliin kitarakilpailuun ollen lopputuloksissa komeasti top 2:ssa.

15.10.2021 Helsinki, Tiivistämö
Mr. Fastfinger + Ossi Maristo + Atte Aho
Tapahtuma on K-18.
Liput alkaen 25 euroa + mahdolliset toimituskulut
Ennakot: tiketti.fi