MT: Provinssin uusi järjestely suututtaa: lihaa myyvien ruokakojujen vuokrahinta korkeampi kuin vegaanivaihtoehtojen
Jälleen kesällä Seinäjoella järjestettävä festivaali Provinssi on ottanut käyttöön uuden mallin ruokakojujen vuokran hinnoittelussa. Mitä enemmän yrittäjä myy lihaa, sitä kalliimpi hänen vuokransa tulee olemaan. Lihattoman menun alennus on noin 2%, kun taas täysin vegaanisen menun alennus on 3%. Asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.
”Festivaalin hiilijalanjälki on suuri. Mietimme, miten voimme ohjata tapahtuman ruokatarjontaa ilmastoystävällisempään suuntaan ja loimme siihen kannustavan hinnoittelumallin”, Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto perustelee päätöstä.
Kyseinen päätös on suututtanut lihan tuottajia ja lihaa myyviä ravintolayrittäjiä. Festivaalin itsensä mukaan päätös on osa ilmastonmuutoksen vastaista taistoa.
Maatalousyrittäjä Heta Ojanperä kertoo näkemyksiään:
”Olen pettynyt ja jopa tyrmistynyt. Tuntuu pahalta, että työtämme ja elinkeinoa kohtaan osoitetaan tällaista, mikä on kuin vetäisi mattoa jalkojen alta”
Provinssi julkisti juuri joukon uusia esiintyjiä, joista voit lukea lisää täällä.