Muistatko vielä Terrorwheelin ja Altarian? Kiukaalla kiehuu nyt uutta suoraviivaista rokkia

Kirjoittanut Kim Strömsholm - 15.12.2021

Ensimmäisen sinkkunsa ja tuoreen videonsa tänään julkaiseva Marco Luponero & The Loud Ones pistää nenän poskelle suoraviivaisella ja hyväntuulisella hard rock/punk -videollaan ”Hook”. Entisen Terrorwheelin jyräävä Motorhead-tyylinen pääjehu on vuosien saatossa rakentanut ympärilleen uuden poppoon, joka on säveltänyt kokopitkän ainekset valmiiksi tulevaa täyspitkää varten.

Luponero kävi Terrorwheelin jälkeen bassoilemassa ja laulamassa Altariassa, kunnes löysi inspiraatiota uuteen hard rock/punk -rykmenttiinsä. Debyyttilevy ilmestyy maaliskuussa 2022, ja levy on nauhoitettu Wolfthrone Studiolla Owe Inborrin toimesta.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Työskentelin muutama vuosi takaperin Owen kanssa yhden EP:n parissa. Kemiat toimivat erittäin hyvin, ja Owe hiffasi heti, mitä musiikillani hain. Oli selvää, että nauhoitan koko levyn hänen kanssaan.”

– Marco Luponero

Moniosaaja ja taiteilijaluonteen omaava Luponero on aikaisemmin myös näytellyt Svenska Teaterin riveissä, toiminut teatterituottajana, trubaduurina sekä oopperaohjaajana. Uusi video onkin hänen omaa käsialaansa.

”Tuntui luontevalta ohjata ensimmäinen video itse mutta onhan minulla ollut toki avustajina omia ystäviä ja näyttelijöitä. Kiitos heille tästä, koska muuten en olisi koskaan saanut hommaa pakettiin.”

– Marco Luponero

Luponero on aikaisemmin toiminut enemmän bändinä, mutta tämän uutukaisen kohdalla toimintamalli on hieman muuttunut.

”Halusin kokeilla enemmän itsenäistä toimintamallia, ja siksi olenkin soittanut levylle itse kaikki bassot, rytmikitarat ja laulut. Rummuissa on Simon Grundvall, jonka kanssa olen aikaisemminkin tehnyt paljon yhteistyötä. Onhan levyllä paljon fiittaajiakin kuten Kvaenin Jacob Björnfot, joka soitti ”Hook”-kappaleen kitarasoolon. Olen onnekas, kun sain hänet mukaan tähän biisiin, josta tuli erittäin mainio.”

– Marco Luponero

Voit katsoa ”Hook”-videon tästä:

https://marcoluponero.com/