Mukavaa pussikalja-rockia – arviossa Teksti-TV 666:sen toinen pitkäsoitto

Kirjoittanut Lauri Nieminen - 1.3.2023

Helsingistä kotoisin oleva Teksti-TV 666 on muutaman kerran ehtinyt miettiä visiota toisen albuminsa sisällöstä, sillä bändin debyyttialbumin julkaisusta on ehtinyt kulua jo viisi vuotta. Kivasti mainetta saavuttaneen yhtyeen toinen pitkäsoitto ”Vapauden Tasavalta” julkaistiin 24.2.2023 Svart Recordsin julkaisemana.

Musiikillisesti tuore pitkäsoitto pelaa samoilla pelimerkeillä kuin edeltäjänsä, vuonna 2018 ilmestynyt ”Aidattu Tulevaisuus”: Sävellyksellisesti ja sovituksellisesti meininki on tarkoituksellisen erikoista ja taiteellista. Sanoitukset ovat outoja, vaikka kertovat täysin arkipäiväisistä asioista. Yhtyeen massiivinen kitaravalli on säilynyt ennallaan, ja sitä hyödynnetään kappaleissa vaihtelevalla painokkuudella.

Kuusi suhteellisen omintakeista kappaletta pohjaavat vaikutteensa kevyemmästä punkista, avantgardesta, krautrockista sekä psykeedeelisestä rockista. Peräti kuudella kitaristilla varustettu yhtye hallitsee dynamiikan vaihtelun jalon taidon mallikaasti. Levy sisältää niin monilla eri saundeilla varustettuja kohtia, ettei kuulija aina meinaa perässä pysyä. Kaikkiaan levyn saundimaailma on miellyttävän orgaaninen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kokonaisuudessaan ”Vapauden Tasavalta” on iisiä kuunneltavaa mutta hieman vaikeasti aukeavaa. Parhaat kappaleet ”Kapteeni”, ”Jeffrey” ja ”Kuukauden Myyjä” nostattavat tarttuvilla osuuksillaan tunnelmaa nopeasti, mutta vaisummat esitykset ”Keimolan Tähtiportti”, ”Ilmainen Pizza” ja ”TJ” tuntuvat näiden vierellä liikaa tyhjäkäynniltä. Levyn sanoitukset ovat omituisia, etäisiä ja keskinkertaisia. 

Biisit soljuvat eteenpäin rennolla fiiliksellä koukuttavia kertosäkeitä ja korvamatoja vältellen. Tosin sinkkubiisinä julkaistun ”Kuukauden Myyjä” – kappaleen pääriffi on niin tarttuva, että se soi taustalla vielä unissakin. Myöskin levyn päättävän ”Jeffreyn” lauluosuuksista on annettava tunnustusta.

Pintapuolin tutustuttavaksi Teksti-TV 666 on helposti lähestyttävä yhtye. Bändin musiikki on rentoutensa ja suomirockinkaltaisen hyväntuulisuutensa ansiosta miellyttävää kuultavaa. Vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ennen kuin kappaleet todella aukevat. Kaiken kaikkiaan ”Vapauden tasavalta” on mukavaa pussikaljarockia joka väistää täysosumat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Albumin tiimoilta yhtye tekee kattavan Pizza-Tour kiertueen, joka kattaa yhteensä 11 keikkapaikkaa kotimaassa. Keväällä yhtyeen keikkailu jatkuu Ruotsissa ja Norjassa.

Teksti-TV 666 – Pizza Tour 2023:
16.02. MARS, Rytmikorjaamo, Seinäjoki
17.02. 45 Special, Oulu
03.03. Tavastia, Helsinki w/ Kissa
04.03. Klubi, Tampere w/ Kissa
10.03. Logomo, Turku w/ Kissa
11.03. Sammiosali, Lahti w/ Kissa
17.03. Kerubi, Joensuu w/ Kissa
18.03. Lutakko, Jyväskylä w/ Kissa
24.03. Totem, Lappeenranta w/ Kissa
25.03. House Of Rock, Kouvola
06.04. Espoon Kulttuurikeskus, Louhisali

https://www.instagram.com/tekstitv666/?hl=fi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/tekstitv666/?locale=fi_FI

Kirjoittanut: Lauri Nieminen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat