Mukavilta kengiltä uusi hitti ”Ikuisesti keski-ikäinen”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.3.2023

Joillain harrastuksilla on pitkät jäljet. Mukavien kenkien tapauksessa yli 30-vuotinen harrastaminen synnytti maailmaan levyllisen ”hittejä, joita kukaan ei kuuntele” kuten yhtye tulevaa pitkäsoittoaan kuvailee.

Mukavat kengät ponnistaa pääkaupunkiseudulta, ja se on siitä erikoinen kokoonpano, ettei sillä ole varsinaista kokoonpanoa. Bändin filosofiana on tehdä musiikkia niiden voimin, joiden osaaminen tai muut ominaisuudet palvelevat parhaiten itse biisiä. Tai hittiä kuten yhtye kappaleitaan nimittää.

”Yleensä musiikkia tehdessä on tosi paljon ideoita, mutta ne yleensä jäävät sellaisiksi. Nyt niitä sitten toteutettiin ihan tinkimättömällä asenteella. Halusimme yksinkertaisesti kuulla, miltä oma musiikki kuulostaa, kun se tehdään oikeasti hyvin”, kertoo Mukavien kenkien nokkamies basisti Teemu Skinnari.

Tulevaa pitkäsoittoa petaa muutaman singlen julkaisuputki, jonka avaa ”Ikuisesti keski-ikäinen”. Biisi kertoo siitä oivalluksen hetkestä, kun huomaa, että kohtuuteen ei ole kukaan kuollut, ja perusasioilla pääsee pitkälle.

Olet keski-ikäinen, kun tajuat, että

  • Hirvi voi tulla tielle – kuolema on mahdollinen
  • Silmälaseilla näkee paremmin, vaikka silmissäsi EI OLE mitään vikaa
  • Lääkärit ovat lapsia
  • Murtomaahiihto liikuntamuotona on houkutteleva vaihtoehto
  • Bändistäsi ei ole kovin montaa jäsentä jäljellä
  • Listaat nämä asiat bändisi julkaisun pressiin bullet pointeina

Yhtye on oikeasti yhtä keski-ikäinen kuin mitä miehet musiikissaan väittävät. Bändin ydinryhmä käsittää neljä varsinaista jäsentä ja tuottaja-miksaajan. Vierailevat soittajat hankitaan mukaan tarpeen vaatiessa. Koska keski-ikäiset eivät pysty nuohoamaan keikoilla, ei myöskään yhtye ole suunnitellut live-esiintymisiä. Syynä simppelisti keski-ikäinen elämäntapa ja vuorotyöt.

”Tarkoitus on käyttää kaikki aika ja energia uusien kappaleiden tekemiseen”, alleviivaa yhtyeen leavingmaista ideologiaa Teemu Skinnari.