Mumakil – Flies Will Starve

Sveitsiläinen grindcore-partio Mumakil on napannut nimensä Taru Sormusten Herrasta- mytologiasta tutuilta jättimäisiltä sotanorsuilta, jotka tamppaavat Pelennorin kentät Kuninkaan paluussa uuteen  uskoon. Kun bändi on nimetty kuudella syöksyhampaalla varustetun tappokoneen mukaan, on lupa odottaa melko sotaista mäiskettä ja sitä Mumakil myös tarjoaa uudella ”Flies Will Starve”-täyspitkällään, mutta ei tällä esityksellä kyllä genren mitalisijoja vielä hätyytellä.

24 kappaletta runnotaan 36 minuuttiin ja pisinkin kappale on vain vähän päälle kahden minuutin, eli lyhyitä raivonpurkauksia on siis tiedossa päin näköä. Pari hieman hitaampaa biisiä olisi tuonut kaivattua vaihtelua kokonaisuuteen, joka tuntuu tällaisenaan kovin raskaalta putkeen kuunneltuna. Tämä ei tuskin kovimpia grindhirmuja vaivaa, mutta satunnaisempi kuuntelija alkaa levyn puolenvälin jälkeen vilkuilla kelloa. Onneksi poppoon riffimyrskyssä on kuitenkin jonkin verran tarttuvuutta ja esimerkiksi ”War Therapist” ja ”Let The World Burn” pistävät kyllä niskaa heilumaan mukana. Muuten tarjolla on hyvinkin tavanomaista keskitien grindcorea, ehkä hieman death metallissa paistettuna. Ei varsinaisesti hyvää, mutta ei tätä huonoksikaan voi sanoa.

Itselle tämän genren pidäkkeetön raivo uppoaa parhaiten EP-mitassa, sillä nytkin yli puolituntinen mättäminen muuttuu nopeasti iskuiksi turtaan kroppaan. En tosiaan siis itse ole mikään fani, mutta esimerkiksi Rotten Soundin, Pig Destroyerin tai vaikkapa split-kaveri Misery Indexin raivoamista kuuntelen ihan mielellään. Jos grindi on kuitenkin sun juttu, niin kyllähän ”Flies Will Starve” tekee perusasiat ihan oikein, mutta mieleen siitä jää tuskin mitään.

6/10

Kappalelista:
1.  Death From Below
2.  Dawn Of Slugs
3.  War Therapist
4.  Fucktards Parade
5.  Built Of Lies
6.  Shit Reminders
7.  Designed To Fail
8.  Get Exorcised
9.  Fresh Meat For The Grinder
10. Repudiate
11. Army Of Freaks
12. Hailing Regression
13. Cockroaches
14. Wrong Turn
15. Let The World Burn
16. Piss Off (Part 2)
17. Waste By Definition
18. Unfair For Whom?
19. Bring Them To Ruin
20. Begging For The Obvious
21. Redline
22. Blind Disciples
23. Betrayer
24. Behind The Mask

https://www.facebook.com/Mumakil?ref=ts&fref=ts

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Kommentoi julkaisua