Mumford & Sons -yhtyeen keulakuva Marcus Mumford julkaisee sooloalbumin

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.7.2022

Suositun Mumford & Sons -yhtyeen keulakuva ja vokalisti Marcus Mumford ilmoitti hiljattain siirtyvänsä soolouralle, ja nyt artisti on julkaissut ensimmäisen singlensä ”Cannibal”. Kyseinen kappale on irrotettu syyskuun 16. päivä julkaistavalta esikoisalbumilta, joka kantaa nimeä ”self-titled”.

Marcus Mumford kertoo uuden albumin ja koko hänen sooloprojektinsa syntyneen talvella 2021, jolloin artisti linnoittautui pienelle studiolleen Englannin maaseudulle kirjoittamaan kärsittyään pitkään jatkuneesta luovuuden puutteesta. Nyt julkaistu ”Cannibal”-single syntyi ensimmäisenä, ja kyseinen kappale on hyvin intiimi ja henkilökohtainen kuvaus seksuaalisesta väkivallasta, jota artisti joutui kohtaamaan ollessaan kuusivuotias. Mumford on kantanut tätä traumaa sisällään vuosia, mutta viime aikoina hän on onnistunut työstämään sitä. Tämä matka johti myös oman albumin syntyyn. Syyskuussa julkaistava artistin ensimmäinen sooloalbumi ”self-titled” onkin erittäin henkilökohtainen ja voimakas kokonaisuus, joka kertoo toipumisesta, anteeksiannosta sekä häpeästä vapautumisesta.

Tulevan albumin on tuottanut Blake Mills (Alabama Shakes, Perfume Genius, Laura Marling) ja se on äänitetty Sound Cityn studiolla Los Angelesissa. Mumford kertoo, että albumi syntyi vaativan laulunkirjoitusprosessin tuloksena, ja hän pohti sen jokaista riviä tarkasti. Tuleva albumi tarjoilee kuulijalle paljasta tunnetta sekä laajan ja yksityiskohtaisen äänimaiseman, josta ”Cannibal”-single antaa loistavasti esimakua. Mumfordin ja Millsin lisäksi albumilla on mukana myös iso joukko naisartisteja laulajina ja kirjoittajina, kuten Brandi Carlile, Phoebe Brigders, Clairo, Monica Martin ja Julia Michaels. Mumford kutsuukin albumiaan kaikkien aikojen yhteistyöteokseksi ja on sanonut jokaisen tekijän olleen välttämätön ja tärkeä osa sitä, millainen albumista lopulta syntyi.

35-vuotias brittiläisamerikkalainen laulaja Marcus Mumford on tullut tunnetuksi huippusuositun Mumford & Sons -yhtyeen keulakuvana. Tämä brittiläinen folkrock-yhtye perustettiin Lontoossa vuonna 2007, ja Mumfordin lisäksi yhtyeeseen kuuluivat Ben Lovett ja Ted Dwane. Yhtye on julkaissut yhteensä neljä studioalbumia, joista viimeisin, ”Delta”, julkaistiin vuonna 2018. Yhtye on saanut paljon tunnustusta uransa aikana. Debyyttialbumi ”Sigh No More” voitti parhaan albumin palkinnon Brit Awardseissa vuonna 2011. Vuonna 2013 yhtyeen ”Babel”-albumi palkittiin vuoden parhaan albumin Grammylla, ja samana vuonna he saivat vuoden parhaan yhtyeen palkinnon Brit Awardseissa. Mumford & Sons esiintyi myös Suomessa vuonna 2016.

”self-titled” -kappalelista:

  1. Cannibal
  2. Grace
  3. Prior Warning
  4. Better Off High
  5. Only Child
  6. Dangerous Game (ft. Clairo)
  7. Better Angels
  8. Go In Light (ft. Monica Martin)
  9. Stonecatcher (ft. Phoebe Bridgers)
  10. How (ft. Brandi Carlile)