Murhe – Myrskyn Silmässä

Murhe - Myrskyn Silmässä on yhtye, joka tuo mieleen lähinnä Popedan ja Radiopuhelimien äpärälapsen, jota elämä on potkinut päähän. Luvassa on nimensä mukaisesti levyllinen suomeksi sanoitettua, melankolista raskaampaa rockia.

”Myrskyn Silmässä” -levy on järjestyksessään bändin neljäs julkaisu. Viiden biisin ja alle 20 minuutin pakettina puhutaan selvästi EP:stä. Yhtään täysipitkää levyä bändi ei ole vielä julkaissut.

Teknisesti bändillä tuntuu olevan asiat ihan hyvässä jamassa. Soitto rullaa välillä mallikkaasti ja riffit toimivat. Tasavahvaa peruskomppia ilman yllätyksiä siis.  Myös vokaalit hoidetaan aivan kelvollisesti, joskin hieman vaisusti. Periaatteessa kaikki siis toimii, mutta kolmen kuuntelukerran jälkeen tuntuu, että käteen ei jää mitään konkreettista – paitsi alakuloisia sanoituksia arkisesta vitutuksesta.

Sanoitukset ovatkin yksi pääasioista, jotka levyllä  tökkivät. Heti ensimmäisessä kappaleessa kertosäe kuuluu: ”Tiedän, että en virheitäni anteeksi saa koskaan, pyydän uutta tilaisuutta nyt ainoastaan.” Seuraavan biisin kertsi taas soi: ”Ennemmin tai myöhemmin, näin ois käynyt kuitenkin.” Tälläiset kädenlämpöiset ja hieman köpöt kielikuvat eivät kuulijaa kutkuta.

Murhe tuntuu muutaman netistä löytyvän live-vedon perusteella olevan huomattavasti aggressiivisempi bändi, mutta sama vimma ja meininki eivät tunnu välittyvän levylle. Siinä missä live-pätkät tuovat mieleen enemmän energisen ja miltei vaarallisen oloisen Radiopuhelimet, tuo levyn anti sitten mieleen sen pikkukylän Popeda-kloonin.

Uskon, että sanoille ja levyn teemoille löytyy kyllä lähiöpubeissa samaistujia, mutta pelkään, että tälle tasolle homma näillä eväillä jääkin. Oikein rakennettuna bändillä on potentiaalia paljon parempaankin levyyn, sillä bändin palikkalaatikosta tuntuu löytyvän paljon niitä oikeita palikoita, joita hyvä levy vaatii.

4/10

Kappalelista:
1. Takaan ja Alleviivaan
2. Ennemmin tai Myöhemmin
3. Myrskyn Silmässä
4. Missään Nimessä

Kirjoittanut: Jari Huttunen

Kommentoi julkaisua