Kuva: Pauli Boström

Murskaavaa riffittelyä ja psykedeelistä leijailua – Orbiterin uusi musiikkivideo julki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.9.2023

Helsinkiläinen doom metal -yhtye Orbiter julkaisee 22. syyskuuta debyyttialbuminsa ”Hollow World” italialaisen Argonauta Recordsin kautta. Tulevalta levyltä on julkaistu nyt musiikkivideon muodossa kappale ”Silence Breaks”, joka on myös albumin avausraita. Videon ohjaajana on toiminut yhtyeen laulaja Carolin Koss, jolla on taustaa myös elokuvantekijänä ja visuaalisena taiteilijana. Orbiter pohjaa soundimaailmansa painostavan raskaaseen riffittelyyn, mutta levyllä on kuultavissa myös aimo annos niin grunge-vivahteita kuin psykedeelistä tunnelmointia.

””Hollow Worldin” tekeminen oli varsin ikimuistoinen kokemus, nyt kun siihen on saanut pienen hetken ajallista etäisyyttä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olemme tehneet esituotantoa ennen studioon menoa pidempään kuin viisi minuuttia, ja Hiilellä oli monessa biisissä iso rooli niiden lopulliseen muotoon hioutumisessa. Studiossa me vaalittiin mahdollisimman kokeilunhaluista mielentilaa. Monia soundillisia ratkaisuja ja soitannollisia viimeistelyitä keksittiin lennosta, eikä aina itsekään tiedetty miltä lopputulos tulee kuulostamaan. Ja sehän on hienoa se”, yhtyeen kitaristi Alexander Meaney taustoittaa levynteon prosessia.

Piakkoin ilmestyvältä levyltä on jo julkaistu keväällä singlet ”Raven Bones” ja ”Beneath”, joista viimeksi mainitusta on nähtävissä myös Hannes Renvallin ohjaama huuruinen musiikkivideo.

Albumi on äänitetty Coal House ja Soundwell studioilla Hiili Hiilesmaan ja Sakari Ikosen toimesta. Albumin masteroinnista on vastannut Ted Jensen, joka tunnetaan yhteistyöstä mm. The Eaglesin, Alice In Chainsin ja Mastodonin kanssa. ”Hollow World” julkaistaan digitaalisesti, CD:nä sekä vinyylinä ja on ennakkotilattavissa Argonauta Recordsin -sivujen kautta täältä.

Orbiter keikkailee levynjulkaisunsa tiimoilta seuraavasti:
22.9. Poppari, Jyväskylä
28.9. Lepakkomies, Helsinki
14.10. La Barre, Joensuu
3.11. Sonic Rites Fall Fest, Helsinki
24.11. Barbar, Tallinna (EE)
25.11. Hell, Tartto (EE)

Luetuimmat

Uusimmat