Murtajat – Voimaa

Vuotena 2009 perustettu Murtajat soittaa punkahtavaa melodista rockia. Nyt arvostelun saa bändin debyyttiteos ”Voimaa”.

Kitaravetoista raskasta rockia, punkahtavalla laululla olisi tarjolla kolmen biisin verran. Vokalisointi hoidetaan reippaasti suomen kielellä ja sanoituksista saa hyvin selvää. Bändin musiikista ja sanoituksista on kuultavissa gospel rockin piirteitä, mutta bändi ei itse koe olevansa gospel rockia.

Kappaleet ovat suhteellisen simppeleitä ja kertosäkeet on koetettu tehdä mahdollisimman tarttuviksi. Soundillisesti ”Voimaa” on todella laadukas ja varsinkin kitarat on kivan selkeän kuuloiset. Soittimet ovat hyvin tasapainossa ja soivat niin kuin pitääkin. Harmittavasti laulupuoli ei ole niin hyvin hoidettu. Vokalistin ääni on perinteistä ”lauletaan Klamydiaa karaokessa”-tasoa ja todella tasapaksu. Tähän kun lisätään hiukan hassun kuuloiset sanoitukset, on kasassa aikamoinen soppa. Vokalistin ääni on kyllä pahasti tulilinjalla kappaleiden simppeliyden ja hyvien soundien takia.

Murtajat on lähtenyt tekemään suoraan pahvikansilla olevaa teosta, jossa kannet on komeat ja saatekirjekin on kolmesivuinen, mutta itse musiikki ei vakuuta. Kappaleista kuulee liian selkeästi sen demomaisuuden, vaikka soundillisesti ollaankin oikeassa suunnassa. Laulajalle reippaasti treeniä, sanoitukset jollekin muulle tehtäväksi ja uudelleen yritys vaikka digitaalisen demon muodossa.

4/10

Kappalelista:
01. Voimaa
02. Taivaallinen
03. Viimeinen Päivä

http://murtajat.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: