Muse Hartwall Areenalle joulukuussa

Britteinsaarten suurimpiin musiikillisiin menestystarinoihin lukeutuva Muse on julkaisemassa uuden albuminsa ”The 2nd Law” syksyllä ja siitä on saatu eilisestä lähtien esimakua bändin nettisivuilta löytyvästä trailerista. Uuden levyn myötä Muse lähtee myös laajalle Euroopan-kiertueelle, joka tekee pysähdyksen myös Helsingissä joulukuussa. Henkeäsalpaavan näyttävistä ja intensiivisistä live-esiintymisistään tunnettu Muse esiintyy Hartwall Areenalla maanantaina 10. joulukuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy torstaina 14. kesäkuuta Lippupisteessä ja Tiketissä.

Ensimmäisen kerran Muse esittäytyi Suomessa vuonna 2000 tulokkaan roolissa Tavastia-klubilla. Jo tuolloin bändistä oli povattu seuraavaa brittirockin megatähteä mm. NME:ssä ja Melody Makerissa. Lehdet olivat oikeassa: keikka keikalta yleisömäärät ovat kasvaneet Suomessakin ja edellisellä vierailullaan heinäkuussa 2010 Muse veti Helsingin Kaisaniemen puiston niin täyteen kuin oli mahdollista, ja 21 000 onnellista fania todisti yhtyeen mukaansatempaavaa keikkaa avonaisen taivaan alla kylmät väreet selkäpiissään. Keikka-arviot olivat loistavia ja esimerkiksi Helsingin Sanomat kehui Musen onnistuvan tekemään stadionrockista jännittävää.

Syyskuussa julkaistava ”The 2nd Law” on seuraaja vuonna 2009 julkaistulle ”The Resistance”-menestyslevylle, joka nousi listakärkeen 19 maassa. Lontoossa nauhoitettu ”The 2nd Law” on yhtyeelle järjestyksessään kuudes. Albumin sisällöstä ei ole juurikaan paljastettu yksityiskohtia etukäteen. Basisti Chris Wolstenholme on tosin vihjaissut bändin haluavan tehdä ”jotain radikaalisti erilaista”, joten fanit ovat olleet jo pitkään odottavalla mielellä. Eilen yhtyeen nettisivuilla www.muse.mu julkaistu albumitrailer lupailee mahtipontisia orkestraatioita ja jopa dubstep-tyylisiä koukkuja.

90-luvun alkupuolella Devonin Teignmouthissa perustettuun trioon kuuluvat Matthew Bellamy (laulu, kitara, koskettimet), Chris Wolstenholme (basso, taustalaulu) ja Dominic Howard (rummut, perkussiot). Bändin tunnetumpiin kappaleisiin lukeutuvat mm. ”Stockholm Syndrome”, ”Time Is Running Out”, ”New Born”, ”Supermassive Black Hole”, ”Starlight”, “Knights Of Cydonia”, ”Uno”, ”Unintended”, ”Muscle Museum”, ”Uprising”, ”Resistance” ja ”Undisclosed Desires”. Muse tulee olemaan näkyvässä roolissa heinäkuussa Lontoon Olympialaisissa ja toukokuussa bändi kuljettikin olympiatulta kotikaupungissaan yleisömassojen hurratessa ympärillä.

”Musen jäsenet eivät ole kiiltokuvapoikia tai rocksankareita… mutta se mitä heidän instrumenteistaan lähtee on puhdasta kultaa.” – Helsingin Sanomat / Otto Talvio 21.7.2010

KONSERTTI:
Ma 10.12.2012 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18.30

LIPUT:
Myyntiin to 14.6.2012 klo 9
59 / 55 euroa + mahd. toimituskulut Lippupisteen myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600 900 900 (1,97e/min + pvm) ja netistä www.lippu.fi sekä Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi
Huom! Ostorajoitus: max. 4 lippua / asiakas

Kommentoi julkaisua