Musen Matt Bellamy kommentoi rockin nykytilaa: ”Kitarasta on tullut tekstuuri-instrumentti”

Brittiläisen rock-yhtye Musen keulakuva ja kitaristi kertoi BBC:n haastattelussa ajatuksiaan rockin nykytilanteesta. Haastattelussa Bellamy toteaa, että ”kitarasta on tullut tekstuuri-instrumentti johtosoittimen sijaan”. Bellamy lisää, että se on hänen mielestään ”todennäköisesti hyvä asia”.

”Nykymusiikissa on todella mielenkiintoista se, että voit yhdistellä klassista musiikkia hip-hoppiin ja rockiin samassa kappaleessa. Rock-yhtyeenä olet aina hieman toinen jalka menneisyydessä, kun soitat instrumenttia kuten kitara, basso tai rummut. Me olemme aina pitäneet silmällä sitä, mitä ympärillä tapahtuu, ja olemme ottaneet vaikutteita niistä asioista nykymusiikissa, jotka ovat mielestämme siistejä”, Bellamy kertoo ja jatkaa:

”Ihan kuin genre olisi estetiikka, johon ihmiset kiintyivät. Ei pelkästään musiikki, mutta myös tapa, jolla he pukeutuivat ja ne tyypit, joiden kanssa he hengailivat. Mielestäni tuo ajanjakso on tullut päätökseensä, ja musiikissa on kiinnostavinta tällä hetkellä ei pelkästään tyylien sekoitus, vaan myös aikakausien sekoitus. Artisti, kuten Lana Del Rey tekee kappaleen, joka kuulostaa ja tuntuu siltä, kuin se olisi 50-luvulta, mutta hän laulaa videopeleistä.”

 

Kommentoi julkaisua