”Musiiki parantaa aivoterveyttä” – posterikampanja alkaa ensi viikolla

Muistisairas TurisasKanta-Hämeen Muistiyhdistyksen LÄHDE-hanke käynnistää kansainvälisellä Aivoviikolla (vko 11) ”Musiikki parantaa aivoterveyttä” – posterikampanjan. Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin musiikin ja musiikkielämysten kuntouttavaa voimaa sekä tavoittaa kaikenikäisiä ihmisiä ja saada heidät kiinnittämään huomiota omaan sekä läheistensä aivoterveyteen.

Musiikkia käytetään paljon muistisairaiden sekä aivoinfarktipotilaiden kuntoutuksessa. Aivoinfarktipotilaiden mielimusiikin on todettu parantavan heidän mielialaansa ja nopeuttavan aivojen kuntoutumista. Muistisairaiden kohdalla heidän lempimusiikkinsa on todettu toimivan siltana kadonneisiin muistoihin, joka aktivoi niihin taltioituneita tunteita. Tällä tavoin musiikilla voidaan kohentaa muistisairaan turvallisuuden tunnetta ja luottamusta.

Muistiliitolla on hoitotahto-lomake, johon voi kirjoittaa mm. mitä musiikkia haluaa kuunnella, kun muisti ei enää toimi kunnolla. Nyt on hyvä hetki miettiä mikä biisi tai bändi sinun listallesi pääsisi. Samoin voi pohtia soiko kahdenkymmenen vuoden päästä palvelutaloissa mm. Iron Maiden, Metallica tai Slayer.

Kampanjassa yhteistyökumppaneina ovat Tuska Open Air Metal Festival, Flow Festival, Puistoblues, Wanajafest, Suistoklubi, Local Crew ja Levymekka. Kanta-Hämeen Muistiyhdistys arpoo festari-ja keikka lippuja fb-sivuillaan Aivoviikolla ja haluaa tällä tavoin tukea tykkääjiensä aivoterveyttä ja auttaa heitä saamaan mieleenpainuvia musiikkikokemuksia.

Kampanja on Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen LÄHDE-hankkeen toteuttama. LÄHDE on yksi Vanhustyön Keskusliiton Eloisa Ikä-ohjelman hankkeista. Rahoittajana toimii RAY.

Kommentoi julkaisua