Musiikin merkitys faneille tänä päivänä

Image credit: Julien’s Auctions

Musiikki on hieno harrastus ja keräilykohde. Musiikkia voi haalia itselleen niin fyysisenä hipelöitävänä esineenä tai symboleina kuin myös koettavina ilmiöinä ja elämyksinä. Lähes jokainen, joka rakastaa musiikkia, on käyttänyt siihen rahaa jossakin muodossa.

Ennen vanhaan ihmiset ostivat musiikkinsa fyysisessä muodossa, jonka jälkeen striimausalustat leikkasivat tuosta kakusta pois ison palan artistien tuotoista. Kuitenkin fyysisten levyjen kulutus on nousussa; esimerkiksi Billboard raportoi hetki sitten, että Yhdysvalloissa myytiin joulua 2020 edeltävällä viikolla peräti 1842 miljoonaa LP-levyä. Joulukuussa tehtiin myös toinenkin myyntiennätys, nimittäin 17. joulukuuta LP-levyjä myytiin 1445 miljoonaa kappaletta. RIAA:n vuoden 2020 raportin mukaan vinyylilevyt myös ohittivat CD:n myynnissä ensimmäistä kertaa sitten 80-luvun.

Levyjä suositumpia käyttökohteita ovat esimerkiksi fanituotteet. Bändeillä on myynnissä nykyään todella monenlaisia oheistuotteita aina tavallisista t-paidoista ja muista vaatteista erilaisiin keräilyesineisiin, figuureihin, astiastoihin, joulukoristeisiin, alkoholituotteisiin kuin vaikkapa seksileluihinkin asti. Ja mikäli mennään todella rajoitetun erän tuotteisiin ja keräilyharvinaisuuksiin, hintaa näillä on luonnollisesti paljon. Esimerkiksi Kurt Cobainin käyttämä Martinin valmistama akustinen kitara myytiin hetki sitten huutokaupassa hintaan 6010000 dollaria.

Image credit: Julien’s Auctions

Yksi keino bändeille tehdä keikkojen ohessa lisätienestiä on esimerkiksi tarjota faneilleen erilaisia tapaamisia ja elämyksiä. Moni bändi toteuttaa kiertueidensa aikana meet and greet -fanitapaamisia, joissa tiettyä summaa vastaan fanit pääsevät esimerkiksi keikkojen soundcheckeihin juttelemaan bändin kanssa, ottamaan yhteiskuvia ja saamaan nimmareita ohi muiden. Tämän lisäksi nykyään on mahdollista varata myös vaikkapa soittotunteja suosikkimuusikoiltasi, jotka etsivät itselleen lisätienestiä opettamalla fanejaan yksityistunneilla.

Ja luonnollisesti mikäli olet itse muusikko, voi rahaa palaa melkoiset määrät erilaisiin soittotarvikkeisiin. Vaikka soittimia saakin nykyään paremmalla hinta-laatu-suhteella kuin esimerkiksi 20 vuotta sitten, voi niin aloittelevalla kuin kokeneemmallakin muusikolla kulua vuoden aikana useita tuhansia euroja todella helposti erilaisiin tarvikkeisiin ja soittimiin.

Vaikka konsertit ja festivaalit eivät nyt olekaan todellisuutta kaikkialla maailmassa, tullaan festareita ja keikkoja todennäköisesti järjestämään edelleen. Tälläkin hetkellä esimerkiksi brittiläinen Bloodstock Open Air sekä Reading and Leeds -festivaali aikovat toteutua tänä kesänä. On ymmärrettävää, että sitten kun keikkoja ja festareita voidaan jälleen turvallisesti järjestää, saatat tarvita nopeaa rahoitusta päästellessäsi irti koronakaranteenin kasaamat höyryt ja paineet.

Kuva: Frank Micelotta/Getty Images

Yksi tällainen ratkaisu on Saldo. Saldolta voit hakea lainat nopeasti jopa 50 000 € asti. Voit hakea kaikki lainat sähköisellä lainahakemuksella ja saada lainapäätöksen heti hakemuksen täytettyäsi. Yrityslainaa lukuun ottamatta saat kaikki lainat ilman takaajia, joten hakeminen on todella vaivatonta. Saldon kuluttajaluoton todellinen vuosikorko on 21,3–29,6 % eikä lainoihin liity avausmaksuja lainkaan. Yrityslainan korko on 0 %, lainaan liittyvät kiinteät kulut ilmoitetaan yrityksesi saamassa tarjouksessa.

Saldo Lainaa ja Saldo Limiittiä voit saada lainatuotteesta riippuen 100–10 000 €. Saldo Limiitin joustava luottoraja voi olla jopa 2000 € ja voit nostaa rahaa aina juuri sen verran kuin tarvitset. Saldo Lainaa voit hakea 1000–10 000 €. Saldon Yrityslainalla voit rahoittaa yrityksesi suuremmatkin hankinnat, sillä Yrityslainaa Saldo tarjoaa 2000–50 000 €. Lainan voit saada käyttöösi heti, kun täytät lainahakemuksen kello 7–23 välisenä aikana.

Kommentoi julkaisua