Shadows and Colors

Musiikin paloa genrerajoista välittämättä – Shadows and Colors työstää ensijulkaisuaan 

Kirjoittanut Anu Ikonen-Kullberg - 17.1.2020

Shadows and colors tekstillä

Vuonna 2015 perustettu Shadows and Colors voitti Vuoden Porilaine bändi -kisan vuonna 2017 ja pääsi heittämään ensimmäisen keikkansa ikinä Porisperessä

”Se oli meidän eka keikka ikinä. Ei ollut mitään vipuvartta, vaan ihan ekaks Porispereen, oli se aika hassua.”  

Keikan jälkeen bändissä tapahtui miehistönvaihdoksia laulajan jättäessä yhtyeen. Porin kokoisessa paikassa soittajat löytävät helposti toisensa. Vakiintuneen kokoonpanon myötä yhtyeen toiminnasta on tullut vakaampaa ja päämäärätietoisempaa. Nykyinen nelihenkinen kokoonpano keikkabasistilla sopii yhtyeelle.  

”Kemiat pysyvät hyvänä ja biisin kirjoitus myös. Mitä enemmän ihmisiä sitä vaikeampi saada aikataulut sopimaan. Pyritään kuitenkin, että päästään treenaamaan vähintään kerran viikossa.” 

 

Bändin jäsenistä lähes kaikilla on taustaa myös aiemmissa bändeissä, jotka ovat soittaneet musiikkia death metallista metalcoreenShadows and Colors ei sujahda mihinkään lokeroon sujuvasti, eikä haluakaan musiikkiaan kategorisoitavaksi.  

”Ehkä se on sitä alternative metallia. Ei olla sitä mietitty. Jos joku riffi on vähän rokimpi ja joku vähän rankempi, pääasia on, että ne toimii.” 

Musiikki yhdistelee progressiivista metallia, josta viestivät monimutkaiset kitarasoolot ja melodia, raakaan karjuntaan ja toisaalta puhtaaseen melodiseen lauluun.  

”Pyritään tekemään omaa musiikkia eikä tekemään sitä, mitä on tehty jossain menneisyydessä. Vaikutteet kumpuavat alitajunnasta. Kenelläkään ei ole stigmaa mihinkään tiettyyn genreen, ei pelätä vaikutteita mistään genrestä.” 

Yhtye on työstämässä ensimmäistä julkaisuaan Nakkilassa, Entropy Studiossa. EP pyritään luomaan eheäksi kokonaisuudeksi ennen julkaisua ja levy pyritään saamaan valmiiksi ennen kesääMukana on niin uutta materiaalia kuin myös uudelleen laulettuja ja uudistettuja vanhempia biisejä. Tavoitteena on luoda kokonaisuus, jossa tunnelmat vaihtelevat eri biisien myötä.  

”Uusissa biiseissä osassa riffit on olleet olemassa jo muutaman vuoden ja ollaan niitä jammailtu, toisaalta uutta materiaalia syntyy koko ajan. Nyt on biisit valmiina lähtöön ja nyt on tulleet sanat pääasiassa Ronnen kirjoittamana. Ne sopii siihen fiilikseen, mikä levyssä on. Pyritään siihen, että sanat ja musiikki olisi konsonanssissa. Biiseissä on aina punainen lanka, että kuuntelija pysyy kärryillä.” 

Biisien tekeminen lähtee instrumentaaliselta puolelta, jonka jälkeen kirjoitetaan sanat. Niissä yhdistyvät eri genrejen ominaisuudet vaihtoehtometal-tyyppisistä riffeistä metal corehkoihin osiin. Kaikki osat on pyritty saamaan saumattomasti yhteen. Jokainen osallistuu osaltaan biisien kirjoittamiseen ja tuo niihin oman tyylinsä. 

”Voisi nähdä siten, että jos piirtäisi neljä ympyrää limittäin ja värittäisi sen keskikohdan, niin se on se meidän soundi.”  

Keikkoja bändillä on Porisperen esikoiskeikan jälkeen ollut aina Saksassa asti, mutta pääasiassa pääkaupunkiseudulla, jossa yhtye osallistuu Global Battle of the Bandsiin helmikuussa.

Keikkojen soittaminen on tavoitteena ja unelmana on pystyä tekemään musiikkia niin, että taloudellinen varmuus säilyy. Unelmat eivät ole tavoittamattomissa, sillä jäsenet heittäytyvät musiikkiin ja musiikin intohimo näkyy kaikessa toiminnassa ja puheessa. Musiikin palo, yhtyeen ja omien vahvuuksien kehittäminen on tärkeää.  

”Kyllä me tästä niin iso halutaan kuin vaan voidaan saada. Sattumalla on kuitenkin aina suuri vaikutus siihen, mikä bändi nousee. Musiikki edellä mennään. Ei ole tavoitetta olla seuraava Metallica tai Korn, vaan löytää se oma tyyli.” 

Työntekoa pelkäämättä bändi pyrkii kehittymään ja luomaan oman tunnistettavan tyylinsä. Asenne on kohdallaan. Verta, hikeä ja kyyneliä ei karteta. 

 

Kokoonpano 

Elias Sinervo – kitara 

Ronne Saarinen – laulu 

Riku Björn – kitara 

Sebastian Kivimäki – rummut 

 

Video biisistä ”From these walls”:

 

Seuraa bändiä verkossa: 

Facebook 

Instagram 

Youtube 

Spotify