Musiikkia, joka yhdistää faneja yli genrerajojen: haastattelussa uuden ”Carnivore” -albuminsa julkaissut Body Count

Kirjoittanut Otto Vainionpaa - 9.3.2020
Body Count -promo 2019

Yhdysvaltalainen cross over -yhtye Body Count julkaisi uuden ”Carnivore”-nimisen albuminsa maaliskuun 6. päivä Century Media Recordsin kautta. Kaaoszine tavoitti juuri albumin julkaisun kynnyksellä puhelimitse kotoaan bändin basistina toimivan Vincent Pricen ja kyseli hieman tuoreesta albumista sekä bändin suunnitelmista tulevaisuuden osalta. Voit lukea haastattelun tästä:

Miten vuosi on alkanut sinulla ja Body Countilla

Vincent: Vuosi on alkanut erittäin hyvin. Olemme treenanneet paljon, koska meillä on tulossa keikkoja. Kesällä suuntaamme taas esimerkiksi Eurooppaan.

Onko levyn julkaisemisen odottaminen ollut teistä turhauttavaa?

Vincent: Kyllä, ja levy on ollut lähes valmiina todella kauan. Myöhästyimme kolmesta eri deadlinesta, minkä takia levy saadaan vasta nyt ulos.

Millainen ”Carnivoren” sävellys- ja äänitysprosessi oli? Kyseessä on kuitenkin teidän seitsemäs albuminne.

Vincent: Edellinen albumi ”Bloodlust” oli kenties meidän isoin albumimme. Soitimme Grammyissakin. Sen jälkeen Ice-T kysyi minulta, miten voisimme tehdä vielä paremman albumin. Vastasin, että meillä on homma hanskassa. Eli luonnollisesti minulle tuli paineita, koska en haluaisi tuottaa pettymystä. Rakensimme uusia kappaleita ”Bloodlustin” kaavalla, ja saimme tehtyä paljon riffejä. Viime albumilla meillä oli monia vierailijoita Max Cavalerasta Doc Coyleen. Tällä kertaa tuottajamme Will Putney purki kaiken osiin kanssamme. Emme halunneet kuitenkaan kopioida ”Bloodlustia”; aloitimme ns. tyhjästä, vaikka meillä olikin jo perusteet. Tämä on meidän ”Master of Puppetsimme”.

Oletteko aina antaneet vierailevien äänten tehdä kappaleet itse?

Vincent: Yleensä he tekevät kappaleet itse, ja sitten me otamme sieltä kohtia, jotka haluamme lopulliseen sovitukseen. Saatamme ottaa vaikka yhden säkeistön ja muokata sitä. Mutta viime levyllä esim. Dave Mustaine halusi nimenomaan ”Civil War” -kappaleeseen. Ja totta kai annoimme hänen vierailla siinä.

”Carnivore”-albumilla kuullaan myös Evanescencen Amy Leen ääntä. Voisitko kertoa siitä yhteistyöstä jotain?

Body Count – Tuska 2018.

Vincent: Kun kaikki lauluosuudet kappaleelle oli tehty, olimme miettineet jo monia eri laulajia, mutta aikataulumme eivät kohdanneet. Bassoteknikkoni kuitenkin osasi auttaa ja otti yhteyttä Amyyn. Juttelimme Amyn kanssa asiasta, ja hän halusi myös olla ehdottomasti mukana. Ja loppu on historiaa.

Levyllä vierailee myös ”Power Trip” -yhtyeen laulaja Riley. Miten onnistuitte saamaan hänet levylle?

Vincent: Lähetimme kappaleen itse asiassa hänelle vain arvioitavaksi. Ja hän sitten halusi tehdä siihen lauluraidat itse. Joten se oli kai hänen taikansa, ha ha.

Tällä kertaa päädyitte tekemään coverin Motörheadin ”Ace of Spades” -kappaleesta. Miten Lemmyn bassonsoitto on vaikuttanut sinuun?

Body Count – Tuska 2018

Vincent: Vau! Sen lisäksi, että hän oli innoittajani bassonsoitossa, olen ollut Motörhead-fani jo 80-luvulta asti. Minulla on jokainen levy, ja olen nähnyt bändin monta kertaa eri kokoonpanoilla. Mielestäni Lemmy on enemmän biisinkirjoittaja kuin basisti. Steve Harris oli pelkässä bassonsoitossa suurin innoittajani. Viime albumilla coveroimme ”Raining Bloodin”, ja aloitimme sillä myös keikkamme. Olimme kuitenkin Wackenissa lämmittelemässä Slayeriä, ja tajusimme, ettemme tietenkään voi soittaa sitä. Joten opettelimme hotellihuoneessa ”Ace of Spadesin”. Seuraavana päivänä olimme kiertuebussissa matkalla Wackeniin ja jatkoimme sen harjoittelua bussissa. Sitten soitimme sen.

Se meni siis hyvin, vaikka ette olleet juurikaan harjoitelleet sitä yhdessä?

Body Count – Tuska 2018.

Vincent: Kyllä. Teemme asiat eri tavalla; meitä ei kiinnosta. Jos sitä vihataan, niin sitten se on niin. On kuitenkin hyvä, että asiat jakavat mielipiteitä.

Arvostan asennettanne, koska tuon kaltainen välinpitämättömyys tuntuu puuttuvan nykyajan rock-skenestä. 

Vincent: Kyllä, ja nykyään on myös internet, joka luo ongelmia.

Se on myös kenties yksi syistä siihen, miksi olette saavuttaneet arvostetun asemanne skenessä?

Body Count – Tuska 2018

Vincent: Niin. Olimme myös Tuskassa vuonna 2018, jolloin Dave Lombardo soitti meillä rumpuja. Minulla oli idea, että ”Raining Bloodin” jälkeen hän nousisi rumputuolille ja soittaisimme ”Post-Mortemin”. 

Koko yleisöhän meni aivan sekaisin siitä.

Vincent: Kyllä, ja se osoittaakin, että on tehtävä sitä, mitä ikinä haluaa, eikä saa antaa minkään lannistaa. Siitä myös ”Carnivore” kertoo. Se ei ole pelkästään ruokavaliokysymys. Jos et halua tehdä jotain, niin älä tee, mutta jos haluat, niin tee se.

Edellisestä omasta Suomen-keikastanne on kulunut jo pitkä tovi vaikka teidät Tuskan lavalla nähtiinkin. Olisiko jo nyt aika soittaa myös se oma keikka jälleen maassamme?

Body Count – Tuska 2018.

Vincent: Luulen, että kyllä. Olisihan se jo aikakin, kun viime kerrastamme on jotain 20–25 vuotta aikaa. Mutta luulen, että se menee ensi vuoteen.

Kiitos paljon haastattelusta! Haluaisitko vielä sanoa jotain suomalaisille faneillenne? 

Vincent: Ostakaa uusi levymme! Se tulee yllättämään teidät.