Musiikkialan suurtapahtuma kutsui kotimaisen metalliyhtye Fireprovenin Brasiliaan

Bad Samba on kulttuurialan vientikonsepti, jonka tarkoituksena on kartoittaa ja kasvattaa suomalaisen musiikin kysyntää Latinalaisen Amerikan maissa. Toiminnan vetäjänä on Kari Rantala, jolla on kolmenkymmenen vuoden kokemus musiikkialalta ohjelmabookkaajana, promoottorina ja managerina.

Yhteydenpito suuren ja hävyttömän potentiaalisen mantereen musiikkialan toimijoihin ja kohdealueelle tehdyt vientimatkat alkavat tuottaa tulosta. Tapaamiset Brasiliassa, Perussa ja Chilessä ovat poikineet pitkälle toista sataa henkilökohtaista musiikkialan kohtaamista: levy-yhtiöitä, jakelijoita, streamauspalveluita, promoottoreita, kiertuejärjestäjiä ja mediaa. Toukokuussa 2018 Bad Samban ja Suomen Brasilian edustuston yhteistuotantona toteutettu metallipainotteinen pressitilaisuus keräsi Sao Paulon konsulaattiin yli kaksikymmentä eturivin mediahenkilöä radiosta, verkosta ja printistä.

Määrätietoinen vientityö on kulminoitunut Bad Samba -suojatti Fireprovenin kohdalla siihen, että yhtye kutsuttiin seuraavaan, joulukuun alussa järjestettävään SIM Sao Paulo -ammattilaistapahtumaan, joka on koko Etelä-Amerikan tärkein Music Industry -kohtaaminen seminaareineen ja showcase-keikkoineen. Artistitarjokkaita on vuosittain tuhansia ja Fireproven on oletettavasti ensimmäinen suomalaisyhtye, joka kutsutaan SIM SP -tapahtuman kansainvälisen osallistujajoukon arvioitavaksi. Globaali kohtaaminen tarjoaa esiintymisen lisäksi myös loistavan alustan verkostoitumiselle, promootiolle ja sopimusneuvotteluille. Bad Samba -edustajisto kutsuttiin myös keskustelemaan Suomen musiikin tilasta ja kiinnostavuudesta sikäläisestä näkökulmasta.

Myös Fireprovenin tinkimättömyys ja virtuositeetti pääosin progressiivisen metallin saralla alkaa kantaa hedelmää. Loistavat arviot saaneen ”Omnipresence” EP:n jatkoksi yhtye julkaisi keväällä 2018 pitkään hiotun timantin, ”Future Diary” -pitkäsoiton. Hyvä arvosteluvire jatkui, ja levy noteerattiin kesällä mm. Brasilian suurimmassa raskaan rockin printtijulkaisu Roadie Crewssa pistein 8,5/10. Moni alaa työkseen seuraava metallipää on ennustanut Fireprovenista seuraavaa suomalaista läpimurtoa genressään.

Bad Samban työ jatkuu edelleen entistä kattavamman verkoston rakentamiseksi Latinalaiseen Amerikkaan. Konsepti hakee myös jatkuvasti vientikelpoisia ja potentiaalisia artisteja edustukseensa. Nämä voivat olla sekä uudempia talentteja tai muilla alueilla paikkansa jo vakiinnuttaneita nimiä, joita kiinnostaa uusi, suuri ja intohimoinen yleisöpohja. Tällöin Bad Samba tarjoaa palveluitaan artistin olevalle managementille sitä vahvistaen.

Kommentoi julkaisua