Musiikkitalo nostaa esiin nousevia indie-artisteja Uusi ääni -klubilla

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.10.2023

Musiikkitalon Ravintola on toiminut vuoden päivät areenana ja ponnahduslautana kotimaisen indie-musiikin nouseville ja vähemmän näkyvyyttä saaneille artisteille. Klubi on saanut alkunsa musiikkitoimittaja Lotta Savolaisen visiosta löytää tiloja ja uutta yleisöä indie-musiikille.

“Jotta kotimainen musiikkikulttuuri voi kehittyä ja hengittää moniäänisesti, on ensisijaisen tärkeää ja mahtavaa, että maamme keskeinen toimija Musiikkitalo on ottanut koppia uusien indie-artistien esilletuomisesta”, toteaa Savolainen.

Uusi ääni -klubi esittelee yhden illan aikana muutaman artistin lyhyiden esiintymisten sekä lämminhenkisten ja tekijyyttä avaavien haastattelujen myötä. Illan aikana saatetaan kuulla rockia, popia, elektroa, punkia ja kansanmusiikkia. Klubilla esiintyy myös joku pidemmän uran omaava kertoen omasta alkutaipaleestaan musiikin parissa: “Koska uuden musiikin omaksuminen saattaa olla ensiajatuksella yleisölle haastavaa, pidetään esiintymiset muutaman kappaleen pituisina. Jos joku artisti todella kolisee, on kynnys hänen pidemmälle keikalle sen jälkeen matalampi.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uusi ääni -klubia tehdään yhteistyössä Radio Helsingin saman nimisen ohjelman kanssa. Savolainen esittelee ohjelmassaan viikottain usean artistin ja yhtyeen kunnioittaen ja etsien musiikin ydintä. Kehittyäkseen artisti tarvitsee kritiikkiä mutta myös kannustusta. Sitä, että musiikista kerrotaan, sitä soitetaan, ja artisti kokee tulevansa nähdyksi.

“Ensisijainen tehtäväni on välittää kuulijoille niin klubilla kuin radiossa näkymiä tästä äärettömän hienosta lahjakkuudesta, joka kotimaisen musiikin tekijöitä yhdistää. Kuratoidessani musiikkia tehtäväni ei ole miettiä vain omia mieltymyksiäni. Tehtäväni on antaa tilaa ja kannustaa eteenpäin. Oma taustani musiikin parissa on kattava (artisti, tiedottaja, agentti ja toimittaja), ja ammatillinen elämäntehtäväni on lähes parinkymmenen vuoden ajan ollut tilan raivaaminen valtavirran ulkopuolella oleville”, päättää Savolainen.

Uusi ääni -klubi Musiikitalon Ravintolassa perjantaina 27.10. klo 19.00 alkaen
Esiintyjät: Ahti Kulo, KATI, Iisa-duo
Kesto noin 2 tuntia.
Liput 14,00/10,00 €

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Musiikkitalo on konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. Vilkkaimman kauden aikana, syyskuusta toukokuuhun, Musiikkitalossa järjestetään noin 70-100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka. Musiikkitalon julkisiin tiloihin lämpiöihin, kahvilaan, ravintolaan ja Sibelius-Akatemian kirjastoon ovat tervetulleita niin kaupunkilaiset kuin turistitkin aikaa viettämään, vaikkei lippua konserttiin olisikaan ostettuna. Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.