Musta, mustempi, kanadalainen Revenge – arvostelussa yhtyeen kuudes pitkäsoitto ”Strike.Smother.Dehumanize”

Revenge-nimisiä yhtyeitä löytyy maailmalta runsain määrin, mutta varmasti tämä tutuin vaihtoehto löytyy Kanadan suunnasta. Nihilististä ja sotaisaa black metalia soittava Revenge on jakanut ilosanomaa reippaat kaksikymmentä vuotta, ja samaa rataa yhtye näyttää jatkavan uuden pitkäsoiton merkeissä. Kuudes julkaisu ”Strike.Smother.Dehumanize” jatkaa siitä, mihin kahden vuoden takainen ep-teoksen ”Deceiver.Diseased.Miasmic” salamasota päättyi.

Kaikille Revengen suurkuluttajille ”Strike.Smother.Dehumanize” tuskin tarjoaa mitään mullistavan uutta, mutta muille, joille yhtye ei sano mitään, levy on tiivistetyin sanoin mustaa puhuvaa, sodantäyteistä ja kaoottista äärimusiikkia. Kolmeenkymmeneenviiteen minuuttiin mahdutetusta annoksesta ei uhku hetkeäkään tunnelmanpuoleista tai muuta vastaavaa soopaa. Albumi on yksinkertaisuudellaan tylyä menoa.

Sotaisan menon, pörinän ja rytkeen keskeltä löytyy erityinen huomioon otettava seikka. Ensinnäkin viiden vuoden takainen pitkäsoitto ”Behold.Total.Rejection” on jäänyt omalla listallani taakse. Julkaisun ongelmat pohjautuvat hivenen pitkiksi venyviin kappaleisiin (ainakin Revengen asteella) ja laahaavaan tunnelmaan. Nyt uudella julkaisulla nämä asiat ovat suurimmalta osin korjattu, vaikka levyn pisimmät taidepläjäykset ”Salvation Smothered (Genocide of Flock)” ja ”Apostasy Imposed (Takeover Mode)” tuntuvat kuuntelun aikana turhan pitkäveteisiltä. Muuten levy on ääritason juhlaa, mitä muun muassa ”Reaper Abyss (Real Rain)”, ”Oath Violator” ja ”Human Animal” aikana tulee vastaan.

”Strike.Smother.Dehumanize” on totaalista tuhoa! Onko levy hyvä julkaisu? On todellakin! Onko levy tarkoitettu kaikille kuuntelijoille? Ei tietenkään, eikä tarvitse! Se on tyly ja anteeksiantamatonta nihilismiä koko rahan edestä. Pieninä annoksina Revengen tuotanto, mukaan lukien uunituorein ”Strike.Smother.Dehumanize” maistuu, mutta pitkällä tähtäimellä saattaa ähky tulla. Blasphemyn ja Archgoatin ohella Revenge on enemmän kuin tervetullut!

8/10

Kappalelista:

1. Reaper Abyss (Real Rain)
2. Reign Power (Above All Born)
3. Oath Violator
4. Salvation Smothered (Genocide of Flock)
5. Human Animal
6. Excommunication
7. Lightning Mythos
8. Self Segregation (System Torched)
9. Death Hand (Strike Dehumanization)
10. Apostasy Imposed (Takeover Mode)

Revenge Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua