Mustaksi kuolonmetalliksi melkoinen loinen – arviossa Abhominen toinen julkaisu ”Proselyte Parasite Plague”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 27.2.2020

Miamin rannikkoseudulta saapuu hieman tuntematon duo. Viisi vuotta toiminut Abhomine iskee näytille toisen näytteensä ”Proselyte Parasite Plague”. Jo nimenä lätty tuskin toivottaa iloista sanomaa, ja tarjonta onkin enemmän anteeksiantamatonta black-/death-antia.

Albumina ”Proselyte Parasite Plague” rakentuu ainoastaan kuudesta kappaleesta, mikä näkyy ja tuntuu kestossa. Julkaisu ei veny edes puoleen tuntiin, vaan jää hieman yli kahdenkymmenen minuutin pituiseksi kokemukseksi. Toisaalta levyn musiikki on alusta loppuun räkäistä ja mustan sävyistä kuolonmetallia, joten encorelle tuskin on suurta tarvetta.

Ja encorelle ei todellakaan ole kysyntää, sillä lähes jokainen kappale ei monipuolisuudeltaan tai omaperäisyydeltään ole kummoista. Onhan soitto, meno ja meininki vihaista ja päällekäyvää, mutta aika helposti unohdettua. Ensipuraisuna julkaisun ensimmäinen raita ”Heresy Pulpit” herättää jonkin sortin kiinnostusta, mutta pidemmällä tähtäimellä kappale ja sitä seuraavat näytteet maistuvat puulta. Välillä mennään sitä rataa kuin tanner jytisee, ja sitten laahataan junnaavasti. Mitkään kappaleet eivät nostata erityisemmin mieleenpainuvia hetkiä.

Abhominen ”Proselyte Parasite Plague” on melko keskinkertainen julkaisu. Hyvänä päivänä tämä levy menee taustamusiikkina soittolistalle, mutta muuten albumi ei ole erikoinen tapaus. Monet vastaavat yhtyeet hoitavat hommansa paljon paremmin kotiin.

6-/10

Kappalelista:

1. Heresy Pulpit
2. Infidel and Unclean
3. Gogamgoz
4. Blacklist
5. Saracen
6. Progeny Devoid

Abhomine Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa