Mustan Kuun Lasten ”Valo” täytti odotukset

Mustan Kuun Lapset palasi pitkän hiljaiselon jälkeen pari vuotta sitten. Paluuta hiljaiseloon ei onneksi kuulu, koska jo nyt saamme nauttia uudesta julkaisusta ”Valo”. Mustan Kuun Lapset lukeutuu suosikkibändeihini, joten odotukseni ”Valoa” kohtaan olivat korkealla. Onneksi tämän bändin kohdalla yleensä ”saa mitä tilaa”.

”Valo” lähtee käyntiin unimaisin fiiliksin kappaleella ”Kuninkaan Uni”. Väsyttämään kappale ei kuitenkaan pääse. Hiukan folkahtava, kansanmusiikin omainen kappale ottaa kuuntelijan hyvin mukaansa ja saa odotukset levyn suhteen kohoamaan entistä enemmän. ”Eksyneet” jatkaakin onnistuneesti julkaisua bändille tyypillisillä melodisilla kitarariffeillä ja hiukan särisevällä örinälaululla. Tässä kohtaa voisi jo vetää tanssikengät jalkaan ja lähteä keikalle.

Albumilta oli jo ennakkoon julkaistu kappaleet ”Ikaros” ja ”Kohti Valoa”, jotka vaikuttivat saaneen kuuntelijoilta lämpimän vastaanoton. Myös minulle nämä kappaleet osoittautuivat levyä kokonaisuudessaan kuunnellessani jo niin tutuiksi, että meinasin väkisin laulaa mukana – niiltä osin kuin sanoista saa selvää ilman internetin avustusta. Bändin monipuolinen musiikki todella vie kuuntelijan mukanaan, eikä näitä kuunnellessa mitenkään pääse kyllästymään.

Koko levyltä ei löydy huonoa kappaletta. Suosikikseni taitaa muodostua levyn kuudes kappale ”Nostalgia”. Tämä on varsinainen tyylinnäyte Mustan Kuun Lasten monipuolisuudesta ja antaa onnistuneesti kuuluvuutta eri instrumenteille kappaleen aikana. Useampaan kertaan levyä kuunnellessa huomasi joka kerta löytävänsä kappaleesta vielä jotain uutta, kun se alkoi tulla enemmän tutuksi.

Mustan Kuun Lapset osasi tämän homman jo 90-luvun alkupuolella, eikä se todella jätä kylmäksi vielä nykyisillä vuosiluvuillakaan. Melodinen metalli synkkine piirteineen on jälleen täysin onnistunut. Toivon mukaan saamme nauttia myös tulevista keikoista uuden levyn tiimoilta.

9½/10

Kappalelista:

1.Kuninkaan uni
2.Eksyneet
3.Ikaros
4.Kohti valoa
5.Soidin
6.Nostalgia
7.Tropaeum
8.Valo

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua